donderdag 9 april 2015

Green Island (San Blas, Panama)

Zaterdag 4 tot en met donderdag 9 april 2015

Positie Green Island: 9°28.824 N 78°38.030 W
We gaan ’s morgens nog even inkopen doen in Nargana en dan gaan we ankerop voor een micro-oversteek van 6 NM naar het onbewoonde Green Island. Hier liggen ook de bajesklanten van de Bella Ciao.

Deze kleine archipel is van het nivo “vakantiefolder” met parelwitte stranden, palmbomen en een aquarium onder de boot. En dat alles is onbewoond. We zijn vergezeld door de Cornelis en de Lucky Seven en in de baai liggen nog een 6-tal andere zeilboten van o.a. US, Portugal, Duitsland en Frankrijk. Het is een gezellig weerzien met Frits en Reinhilde en we praten lekker bij over hun avonturen met het Panamese rechtssysteem.

Het snorkelen is erg mooi en het koraal is prachtig. Marlène ziet haar eerste haai. Sinds onze start van de reis 3 jaar geleden hebben we nog geen haai in het wild gezien. Helaas heb ik de vis gemist. Er zijn redelijk wat koraalvissen, maar er zijn niet genoeg grote vissen voor een maaltje te schieten met de speargun.

Deze kreeft lag 's avonds op het bordje van de "Lucky Seven".

Vrolijke vissen.

Mooie kleuren.

Door de Lucky Seven wordt een strandborrel georganiseerd in verband met de verjaardag van Marina en ook is er een weerzien met de Blabber en de Silver. De wind is redelijk en dus wordt de surfplank weer uit het vet gehaald. Samen met kiter Frits racet Marlène braaf iedere morgen hier door de archipel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten