zondag 1 februari 2015

Cartagena (Colombia), het fort

Zondag 1 februari 2015

Positie Cartagena: 10°24.560 N 75°32.557 W
Cartagena was zo belangrijk voor de Spanjaarden dat er rondom de ommuurde stad op strategische posities forten zijn gebouwd. Al deze forten zijn bewaard gebleven en de grootste en indrukwekkendste gaan we vandaag bezoeken.

Fort Castillo San Felipe de Barajas is het grootste fort uit de koloniale tijd van Zuid-Amerika. Het is goed bewaard gebleven en na een grondige restauratie in de 80-er jaren staat het immense fort er als een plaatje bij. Het is een van de trekpleisters van de stad en dus zijn er bij de ingang veel toeristen en de bijbehorende verkopers van toeristische prullaria. Het indrukwekkende bouwwerk uit het jaar 1657 is eigenlijk niet echt mooi te noemen. De hoekige vormen lijken meer op een bunker uit een later tijdperk maar door zijn imposante aanwezigheid toch erg indrukwekkend en daardoor misschien ook wel weer mooi en dus zeker de moeite waard.







Na een siesta op de Rafiki gaan we aan het einde van de middag op bezoek bij de Blabber. Ben is jarig en de Nederlandse enclave op de ankerplek is uitgenodigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten