donderdag 5 februari 2015

Cali (Colombia), stadsbezoek


Donderdag 5 februari 2015

Het hostel waar we zitten is erg knus en gezellig en gisteravond hebben we heerlijk gegeten op een dakterras een straat verderop. ’s Morgens ervaren Marlène en ik iets dat we al sinds 17 december niet meer meegemaakt hebben, namelijk regen. Ook is het een stuk koeler als in Cartagena, maar het is toch nog lekker warm. 

We verkennen vandaag het centrum van Cali. Cali is een stad van inmiddels 2,5 miljoen (!) inwoners. Er zijn een paar mooie gebouwen in het centrum en het is erg druk. De straten zijn naast de winkelpanden bezaaid met kleine kraampjes waar eten, drinken en prullaria verkocht wordt. Er zijn opvallend veel winkels waar Chinese blingbling hebbedingetjes verkocht worden. De mensen zijn erg vriendelijk en we voelen ons veilig en op ons gemak. Toch staat op elke straathoek een politieagent. Het aantal militairen en politieagenten op de straat is werkelijk enorm.







We komen diverse kerken tegen in Cali.

Rivier door het centrum van Cali.

Vele fel gekleurde vogels.

Wanden van flatgebouwen zijn mooi beschilderd.

Park van de katten. Hier stonden vele kunstwerken, allen met het thema kat.

Op de boulevard, naast de rivier, stond een pilaar met reclame van Smurfit Kappa.

Glazenwassers aan het werk.

De binnenstad van Cali oogt erg modern en westers maar door het gebrek aan veel mooie monumentale gebouwen hebben we de stad in een dag wel gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten