donderdag 12 juni 2014

Las Aguilas (Dominicaanse Republiek) – Spaanse Water (Curaçao)

Maandag 9 juni tot en met Donderdag 12 juni 2014

Positie Spaanse Water: 12°04.871 N 68°51.792 W
In de morgen gaan we ankerop voor een tocht van 400 NM zuidoost naar Curaçao. Als we vervolgens onder zeil gaan, blijkt dat de reparatie er strak op staat, applaus voor onszelf!

Het gerepareerd deel van het zeil.

We passeren de eerste dag 2 eilanden, namelijk Los Frailes en Isla Alto Velo. Rotspartijen midden in de Caribische Zee.
Los Frailes.

De eerst 300 NM gaan voortvarend en we kunnen prima koers houden richting Curaçao. Het lijkt er zelfs op dat we geen stroom tegen hebben, maar dat de stroom ons zelfs iets naar oost duwt. De wind blijft redelijk pittig tussen de 25 en 30 knopen.
De laatste 100 NM worden echter lastiger. De stroming komt nu duidelijk uit het oosten en we worden van Curaçao weggezet, terwijl de golfslag oncomfortabel hoog en scherp wordt. Als de wind dan langzaam toeneemt tot ruim 35 knopen wordt het echt aanpoten en is de zee een enorme heksenketel. 

Donderdagmiddag, na een tocht van 3,5 dag, gaan we voor anker in ankergebied “A” op het Spaanse Water. We worden direct verwelkomd door Erik van de Gabber en Pieter en Inge van de Baerne, het is een heel leuk weerzien. Het voelt een beetje als thuiskomen van een lange reis. In Curaçao zullen we komende maanden blijven om wat grote klussen te verrichten en bezoek te ontvangen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten