zaterdag 7 juni 2014

Ile a Vache (Haïti) – Las Aguilas (Dominicaanse Republiek)

Donderdag 5 juni tot en met Zaterdag 7 juni 2014

Positie Las Aguilas: 17°50.164 N 71°37.963 W
We gaan vandaag ankerop en we willen proberen om de hele tocht alleen met zeil te volbrengen. Het plan is om dicht onder de kust van Haïti te blijven waardoor de golven minder hoog zijn en ook de stroming minder is. De voorspelling van de wind was 15 – 20 knopen maar blijkbaar zitten we in dit gedeelte in een zogenaamde acceleratiezone. Dit is een gebied waar de wind door de omgeving, bijvoorbeeld bergen, versneld wordt en dus in kracht toeneemt. 

Het is een pittige tocht die we volledig zeilend afleggen. We krijgen steeds meer inzicht hoe we de Rafiki moeten trimmen om zo hoog mogelijk aan de wind te zeilen. In de vroege zaterdagmorgen, rond 04:00 uur, is de windkracht toegenomen tot meer dan 30 knopen. Als we overstag gaan horen we een knal en we zien dat het grootzeil gescheurd is. Gelukkig is de schade tussen het 2de en 3de rif, zodat we met het 3de rif het zeil nog kunnen voeren. En de wind blijft ook boven de 30 knopen, dus het groot zeil is prima te gebruiken.

We wisten nog niet exact waar we wilden stoppen in de Dominicaanse Republiek, Las Aguilas of Isla Beate. Door deze schade hebben we besloten te stoppen bij de eerste goede ankerplek, in dit geval Las Aguilas.

Zaterdagmorgen gooien we het anker uit op een stuk mooi wit zand. Zowel links als rechts naast de boot ligt mooi koraal. Het kilometer lange mooie witte strand voor ons is geheel uitgestorven. We zijn wederom helemaal alleen. ’s Middags wordt het druk op het strand. Met een boot komen ongeveer 20 toeristen, en dat op een strand van enkele kilometers lang.

Dit strand is alleen te bereiken per boot, vandaar dat er bijna niemand is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten