woensdag 14 augustus 2013

Curacao, Willemstad

Woensdag 14 augustus 2013

Positie Curacao: 12°04.890' N 68°51.742 W
Rocky en Inge hebben aangeboden om ons vandaag te vergezellen om in te klaren en om ons Willemstad te laten zien. Met de bus gaan we 's morgens naar de hoofdstad van dit eiland. Curaçao is op het eerste gezicht netjes en Willemstad is erg mooi en gezellig. Het centrum heeft een eigen sfeer en identiteit en is zelfs beschermd door UNESCO. Mooie winkelstraten en marktstalletjes. De pontonbrug, deze is meer dan 100 jaar oud, is een mooi blikpunt.


De brug gaat een klein stuk open, zodat de loodsboot door kan.

Op de voorgrond een zwembad, voor het cruiseschip staan de mensen in de rij te wachten om aan boord te gaan.

Voor het inklaren geldt hetzelfde als voor Bonaire: waarom moet ook een Nederlander het gevecht met deze papieren tijger aangaan? Dit zou/moet toch gemakkelijker kunnen! Nutteloze invuloefeningen en stempels kosten ons bij Immigratie, Douane en Havendienst (ankervergunning...) ongeveer 3 uur. In tegenstelling tot Bonaire wordt hier niet betaald met Dollars maar met de Antilliaanse gulden. Waarom niet “gewoon” het betaalverkeer op de Euro, of desgewenst de Dollar, zetten? Nee hoor we maken het weer extra duur door, nu net hier, een aparte munteenheid te gebruiken. Is deze munteenheid al zo goed als uitgestorven op St. Maarten, wordt dit Monopolygeld hier standaard gebruikt. Ongelofelijk dit nodeloos ingewikkeld en duur gedoe in deze micro-staatjes.

Toch is onze eerste indruk van Curaçao heel erg positief. Hier zullen we even blijven om te klussen (verven, teakdek, nieuwe zeilhoezen) en het land te bezichtigen.

2 opmerkingen:

  1. Curacao is gezellig hoor, fijne tijd gewenst. Doe Norman maar de groeten van ons! Wij zijn al een maand in NL en dat is ook weer helemaal goed (maar wel druk, zijn we niet meer gewend haha). Straks weer terug naar 't mooie Guatemala. Groetjes, Jacques en Annet, Panache

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Loud en Marlene,
    Recent werd ik door een andere PZV er gewezen op jullie blog en de prachtige reis die jullie maken. Was bekend met jullie plannen destijds maar heb het niet echt meer gevolgd daarna. Net heel wat prachtige verhalen gelezen waar je/ik heel jaloers op word. Over paar weken hebben we weer een Waddenzeiltocht op het prgramma staan. 14 boten-49 stuks bemanning ingeschreven dus word wel weer gezellig. Ik zal jullie avonturen vanaf nu gaan volgen.

    Geniet er van!
    Mvg Ben Visser (PZV)

    BeantwoordenVerwijderen