zaterdag 31 augustus 2013

Curacao, North Sea Jazz Festival

Zaterdag 31 augustus 2013

Positie Curacao: 12°04.890' N 68°51.742 W
De True Blue heeft een tweepersoons kano waarmee Marlène samen met Marjolijn van de Aquamarijn om de anderste morgen gaat kanoën. Vandaag wordt Loud als vrijwilliger aangewezen om met Marlene over het Spaanse water te kanoën.

's Avonds treedt op het North Sea Jazz Festival Curaçao Prince op. Ook treden de bejaarde leden van de band TOTO op tijdens dit evenement. Een aantal zaken vallen mij hierbij op:
North Sea? Deze ligt toch ongeveer 6000 nm oostwaarts.....

Jazz is een muziekstijl die gebaseerd is op improvisatie. Beroemde Nederlandse namen in de jazz zijn bijvoorbeeld Rita Reys, Louis van Dijk en Candy Dulfer. Er zijn veel bekende namen in het internationale jazz-wereldje en ik weet zeker dat Prince (pop, funk en rock) en TOTO (rock) niet in dit lijstje voorkomen.....

De prijs om deze heren op leeftijd eens te zien improviseren ligt tussen de 175 en 250 Euro. Een bedrag waarvoor je de gemiddelde eilandbewoner zeker naar dit unieke optreden lokt (not). Óf is het voorrecht om dit concert te bezoeken met name bedoeld voor de elite van de Nederlandse pensionado's die tijdens het bijwonen van een openluchtconcert niet meer bestand zijn tegen het grillige, koude Nederlandse klimaat?

Wij hadden niet zoveel geld over om deze artiesten te zien optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten