donderdag 1 augustus 2013

Crasquis – Espenqui - Cayo de Agua (Venezuela)

Donderdag 1 augustus 2013 

Positie Espenqui: 11°52.905' N 66°47.844 W
We gaan 's morgens ankerop voor een kort tochtje naar een mooie lagune, Espenqui. Hier zijn veel watervogels actief en er is veel jonge vis te zien. Helaas stikt het hier ook van de muggen, zodat we al snel de aftocht moeten blazen. We zeilen verder naar het zuidwestelijke puntje van Los Roques, het eiland Cayo de Agua. Onderweg heeft Marlene weer beet, alweer een Barracuda, dit keer een van 70 cm. We spreken af dat we aan het einde van de middag met de hele Nederlandse armada sushi maken van Barracuda op de Rafiki.
We gaan ook nog even aan land om een apart fenomeen te zien. Tussen twee eilanden is een zandheuvel waar van zuid naar noord en van noord naar zuid golven tegenaan spoelen. Hierdoor ontstaat een soort “gespiegeld strand”.

Op het eiland staan groepjes palmen. Bij een groep palmen zagen we een zoet waterput.
 
Overdag was het eb, zodat je van het ene eiland naar het andere eiland kan lopen.

Op het einde van de middag is het vloed en botsen de golven van beide zijden van de zandstrook tegen elkaar op.



 
Morgen verlaten we de archipel Los Roques. Deze eilandengroep heeft werkelijk ons hart gestolen en ons bezoek aan deze paradijselijke plek is een van de hoogtepunten van de reis tot nu toe. We zaten weliswaar in een gebied wat beschouwd wordt als “redelijk gevaarlijk” maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld en de bewoners waren bijzonder vriendelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten