zondag 11 augustus 2013

Bonaire, snorkelen Klein Bonaire

Zondag 11 augustus 2013

Positie Bonaire: 12°09.141' N 68°16.733 W
Op deze zondag gaan we snorkelen op het eilandje tegenover de ankerplek, klein Bonaire. Het koraal is erg mooi, maar helaas worden we na een uurtje snorkelen door de Marine Park beheerders weggestuurd. Zoals alles op dit Mickey Mouse eilandje is het ook onduidelijk waar je wel of niet met je dinghy mag aanleggen. Ga je vervolgens ergens aan land waar je blijkbaar je bootje niet op het strand mag trekken, wordt je door de autoriteiten als een stout kleutertje behandeld en weggestuurd.

Bonaire valt ons tegen. Sociaal gezien is het wel gezellig “Hollands” maar de, meestal onduidelijke, regeltjes van dit mini-landje (of gemeente?) maken een ongastvrije indruk op ons. Het plaatsje Kralendijk stelt eigenlijk niet veel voor, het dorpje is niet speciaal mooi of gezellig. Of zijn we teveel verwend op Los Roques en leggen we de lat te hoog? Wie zal het zeggen.

Voor sommige mensen is Bonaire het paradijs.

Wij moeten ons zelfs hier braaf inklaren met bijbehorende stroperige bureaucratie en je wordt behandeld als een “gewone” buitenlander. Dit vinden wij niet fair gezien de financiële ondersteuning die nog altijd vanuit Nederland hier naar dit mini-staatje overgemaakt wordt. Een voorrangspositie zou daarom naar onze mening gepast zijn. Voor fervente duikers zal Bonaire trouwens best wel paradijselijk zijn.

In de moorring-baai ligt ook de “Betty Boop” met Ad en Marianne, die we voor het laatst op de Canarische eilanden ontmoet hebben. Dit gezellige Brabantse stel komt gezellig een hapje eten op de Rafiki. De zondag wordt op deze manier heel gezellig afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten