zondag 12 mei 2013

Spanish Point (Barbuda), Stingray en wandeling over eiland

Zondag 12 mei 2013

Positie Spanish Point: 17°32.631' N 61°44.323 W
Barbuda is een klein eiland, 20 km lang en 7 km breed en deel van de staat Antigua en Barbuda. Er wonen hier maar 1.500 mensen en er is nagenoeg geen toerisme. Vergelijkbaar met de Nederlandse Waddeneilanden is dit eiland vrij vlak en bijna geheel omringd door strand. In tegenstelling tot de Nederlandse wadden is dit eiland ook omringd door koraalriffen en heeft het water mooie kleuren blauw en is het kraakhelder. Als we rond de boot zwemmen zien we meteen twee stingray’s. 

Het eiland is ontstaan door koraal en het zand is koraalzand. Dit geeft de mooie kleur aan het water. We maken vandaag een wandeling over de zuidkust van Barbuda.



We beginnen onze wandeling aan de zuidoost kant, waar de golven van de Atlantische Oceaan aankomen.

Er leven hier veel wilde ezels en we zien dus meer ezels als bewoners tijdens de wandeling.



Ze zijn bang voor mensen. Als we te dicht in de buurt komen, rennen ze snel weg.

Het vlakke eiland is in het begin best mooi en spannend maar het monotone landschap begint ons na een tijdje toch te vervelen.



Wat heb je meer nodig,een klein huisje en een mooi zwembad in de achtertuin.


We zijn gedurende de wandeling van 4 uur niemand tegengekomen.

Aangespoeld???

Mangroven.
  
Geen mensen, toch veel lege flesjes bier.

Het strand aan de zuidwest kust is fantastisch. Er liggen hier twee resorts waarvan er een al 7 jaar gesloten is. Het zuidelijkste coconut resort is al gesloten, het seizoen loopt maar van december tot en met april. Waarom dit niet langer is, begrijpen we eigenlijk niet. Overigens heeft dit resort een eigen landingsstrip.

Als we terug zijn op de boot snorkelen we nog even in de omgeving van de ankerplek. Het koraal is hier heel mooi en zelfs mooier als het Cousteau-park op Gouadeloupe.
Aan het einde van de middag ziet Marlène een groep dolfijnen de ankerplek binnenzwemmen. Ze zijn geïnteresseerd in de Rafiki en zwemmen er even omheen. Loud doet zijn snorkelspullen aan en zwemt naar ze toe. Ze willen echter niet spelen en zijn van de aanwezigheid van een zwemmende mens niet onder de indruk. Rustig zwemt de groep van 7 dolfijnen weer de baai uit.



 
 

Barbuda is nog puur, ongerept en onbedorven. Tussen de riffen hier in het zuiden is het paradijselijk mooi, het Bounty-gevoel suprême!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten