zaterdag 11 mei 2013

Green Island(Antigua) - Spanish Point (Barbuda)

Zaterdag 11 mei 2013

Positie Spanish Point: 17°32.631' N 61°44.323 W
Het is vandaag een mooie zaterdag met een strak blauwe lucht, zon dus, en met een leuk windje van een 15 knopen. Een mooie dag om naar het strandeiland Barbuda te gaan. We liggen nu tussen de koraalriffen op Antigua en ook de ankerplek op Barbuda, Spanish Point, ligt binnen een koraalrif. Omdat dit verraderlijke plekken zijn om te varen, gebruiken wij naast de vaste kaartplotter met Navionics kaarten ook de laptop met CM93 vectorkaarten (OpenCPN). Hierdoor hebben we een dubbele check. Maar nu hebben we ook een andere (mischien minder voor de hand liggende) methode om digitaal te navigeren ontdekt: navigeren met Google Earth!
Koraalriffen zijn op Google Earth goed zichtbaar, maar je hebt helaas ook internet nodig of…
Als je met Google Earth op een gebied inzoomt, dan wordt dit gebied tijdelijk op je harde schijf opgeslagen in een cache geheugen. Deze plaatjes zijn, als je geen internetverbinding meer hebt, gewoon off-line in detail toegankelijk.

Op dit plaatjevan Google Earth zie je precies hoe we binnen het rif gevaren zijn.

Overigens staat er ’s avonds weer verse vis op het menu: er wordt een Yellow Tail Snapper aan de haak geslagen, groot genoeg voor een diner voor twee.

Rafiki voor anker, Spanish Point.

Rafiki met Salty Ginger (Canada) en de blauwe boot uit Antigua.

Naast cruisers zijn er ook nog vissers. Verder is het uitgestorven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten