woensdag 15 mei 2013

Cocoa Point (Barbuda), Fregatvogel kolonie

Woensdag 15 mei 2013

Positie Cocoa Point: 17°33.001' N 61°46.106 W
Barbuda is deel van de staat ”Antigua en Barbuda” en telt 1500 inwoners, die bijna allen in het enige dorp op het eiland, Codrington, wonen. Barbuda is geheel eigendom van de inwoners en de eilandraad heeft hier veel bevoegdheden. Toerisme wordt maar mondjesmaat toegelaten en de hoofdinkomsten zijn, naast het beetje toerisme, visserij (kreeften) en zand. Barbuda is alleen bereikbaar via de veerboot of vliegtuig(je), beide vanuit het hoofdeiland Antigua. Samen met Tony en Jane worden we ’s morgens door een busje opgepikt voor de 10 km lange rit naar Codrington. De weg is voor het grootste gedeelte onverhard en we komen veel wilde ezels tegen.
Aangekomen in Codrington worden we opgewacht door onze gids voor vandaag, George Jeffrey.

Onze gids, George Jeffrey.
 
We gaan met een boot door de lagune naar de Fregatvogel kolonie. Deze kolonie zit in het noorden van de lagune in de mangrove.







Fregatvogels zijn uitmuntende vliegers. Hun gewicht ten opzichte van de vleugelspanwijdte is hiervoor erg gunstig, namelijk 1kg lichaamsgewicht met een spanwijdte van 1,5 meter! Ze kunnen dagenlang in de lucht blijven en ze voeden zich met vliegende vissen. Dat deze dieren zolang in de lucht kunnen blijven, is ook noodzakelijk. Ze kunnen namelijk niet zwemmen en/of drijven! Al vliegend pikken ze hun prooi met hun snavel uit het water. Een andere bron van voedsel wordt verkregen door het bedreigen van meeuwen die net een maaltje te pakken hebben en dit door de ontstane stress laten vallen. Hier hebben deze vogels ook hun naam aan te danken, Fregatvogel.



De kolonie is fantastisch om te zien! Na de toer maken we nog een wandeling door het gezellige dorp. De mensen zijn zeer vriendelijk en door het gebrek aan toerisme is niemand opdringerig. Barbuda is een super eiland wat we iedereen kunnen aanbevelen en is vanaf nu één van onze favoriete eilanden.



De school in de hoofdstad Codrington. 

Paarden lopen los over de hoofdweg van Codrington.
 
Oud overheidsgebouw, waar inmiddels de struiken door het dak groeien.

 

 

 
Schoolkinderen spelen in de middagpauze bij het water.

 ’s Avonds is er weer de traditionele sundowner op het strand, dit keer uitgebreid met een viertal Amerikanen van een charterboot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten