vrijdag 17 mei 2013

Cocoa Point (Barbuda), conch

Vrijdag 17 mei 2013

Positie Cocoa Point: 17°33.001' N 61°46.106 W
Met de Sailrite naaimachine wordt vandaag het grootzeil onder handen genomen. De ring aan het einde van het onderlijk is uitgescheurd en met een drietal webbings wordt de ring weer vastgezet. De kracht van deze naaimachine is werkelijk indrukwekkend.

Ook vandaag gaan we weer op kreeftenjacht maar ook nu zonder succes. Wel vinden we een conch, een specialiteit in de Carieb. Met een hamer en beitel wordt dit weekdier uit de harde schelp gehaald en met een mes worden de vieze delen van het dier afgesneden. Het restant wordt gekookt in een visbouillon.
 

 
We dachten dat de conch al lang dood was. Maar toen Marlene er in ging snijden, bleek de zwarte uitsteeksels bovenop te bewegen. Na onderzoek denken wij dat de ogen boven op deze zwarte uitsteeksels zitten.
 
 
In de loop van de dag komen twee charterboten met Duitsers voor anker liggen en we ontmoeten de bemanning van deze boten tijdens het traditionele borreluurtje op het strand. Een van de boten is gecharterd door drie koppels van rond de dertig uit Bayeren. Geheel in stijl komen de dames en heren uit Zuid-Duitsland borrelen in Lederhose!
Na de nodige rumcoctails is het feest voor deze jongeren nog niet voorbij. Ze feesten nog lang en luidruchtig door op hun boot. Een pikant detail: ze feesten op een volledig verlichte boot geheel naakt en we zien meerdere keren het flitsen van een fototoestel….ach ja vrijheid blijheid zullen we maar zeggen.

Na de borrel wordt de Conch in de pan met knoflook en peterselie gebakken. De smaak is goed maar helaas is dit maaltje ook erg taai, vergelijkbaar met inktvis. Later horen we dat de conch eerst 15 minuten plat geslagen moet worden om te voorkomen dat de specialiteit taai wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten