donderdag 25 april 2013

Simpson Lagoon (St. Martin), vierde week

Maandag 15 april tot en met donderdag 25 april 2013

Positie Simpson Lagoon: 18°02.825' N 63°05.817 W
De“werkweken” in Sint Martin naderen hun einde. Vorige week hebben we onze nieuwe naaimachine ontvangen, de Sailrite, een zware naaimachine om de zeilen en het canvaswerk van de Rafiki weer in vorm te krijgen. Het eerste is de dinghycover aan de beurt, daarna het onderlijk van de genua.

De vrijdagavond bij Lagoonies zijn gedenkwaardig gezellig en we ontmoeten veel Nederlandse zeilers. Voor het sociale contact is dit schizofrene eiland een toppunt van de reis maar voor de natuur en het zeilen kun je beter ’s zomers op de Oosterschelde in Zeeland vertoeven. De mensen die op Sint Maarten wonen zijn naast “niet Nederlands” ook best opgefokt en in het algemeen niet vriendelijk of hartelijk. Alles staat blijkbaar in het teken om de mensen op de cruiseboten en de overige toeristen een poot uit te draaien en dit wordt dagelijks ook bij ons geprobeerd…. De laatste twee nachten gaan we buitengaats voor anker in Simpson Bay en het is gezellig bij de Doen, Poco Loco, Full Circle en de Ostrea. De Ostrea organiseert nog een tentoonstelling van de spullen die zij gevonden en gemaakt hebben tijdens hun reis. Vele munten, schelpen en tekeningen. Ook het bot van de wervelkolom van de walvis, gevonden door Loud in Bequai, wordt toegevoegd aan de tentoonstelling.

Volgende week gaan we een regatta zeilen, namelijk de Antigua Sailing Week, en we gaan met de Rafiki op vrijdagmiddag 26 april richting Antigua. De raceboot, de Art Objects, wordt door Han, Jerry en de eigenaar Arie op donderdag de 25ste al overgezeild. We nemen met gemengde gevoelens afscheid van dit “werkeiland” en vertrekken morgenmiddag naar Antigua.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten