zaterdag 27 april 2013

Simpson Bay (Sint Martin) – Falmouth Harbour (Antigua)

Vrijdag 26 april en zaterdag 27 april 2013

Positie Falmouth Harbour: 17°00.79' N 61°46.680 W

Het record!!

Tegen de middag op deze stralende vrijdag gaan we ankerop voor de 100 NM (178 km) zuidoostelijk naar Antigua. De werkgenua is door Marlène weer voorzien van een nieuwe webbing aan het onderlijk en met een mooie wind en stralende zon gaan we terug naar Antigua. We hebben twee vislijnen uitliggen en na 1 uur zeilen is het de meester-visser zelf die weer een visje aan de haak slaat. Het is echter geen visje maar een reuzevis van het merk Wahoo (zie Atlantische overtocht). Deze reus vecht letterlijk voor zijn leven en we kunnen hem niet aan de lijn aan boord krijgen en we moeten de zogenaamde gaffel, een grote haak aan een stok, gebruiken. Voordat we deze vis op het dek kunnen hijsen moet hij ook dood. Dit klusje wordt uigevoerd met een stevige knuppel. Het is een bloederig tafereel. Eenmaal dood en dus rustig wordt de vangst gemeten: 1,30 meter lang en 15 kg zwaar! Marlène zorgt weer keurig voor het fileren en de koelkast is na dit klusje nokvol.



Loud vangt een Wahoo van 1,30 meter lang en 15 kg zwaar.

De reis naar Antigua kost 21 uur en is voorspoedig. Zaterdagmorgen gaan we voor anker in Falmouth Harbour, nabij de Art Objects en de Zwerver, de bemanning voor de raceweek.
We klaren zaterdagmorgen weer braaf in met de vele formulieren en stempeltjes en we gaan tegen het einde van de middag nog met de complete bemanning van de raceweek naar de officiële opening van dit evenement.
Het avondeten bestaat uit Wahoo voor de complete bemanning van de Art Objects op de Rafiki. De racecrew bestaat uit: Han (Schipper), Arie (eigenaar), Jerry (vriend van Han), Harrie en Ellen (Zwerver) en Loud en Marlène.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten