zondag 14 april 2013

Simpson Lagoon (St. Martin), derde week

Maandag 8 april tot en met zondag 14 april 2013

Positie Simpson Lagoon: 18°02.825' N 63°05.817 W
Deze week komen verschillende boten aan die we eerder ergens ontmoet hebben. Zo zien we “Doen” met Thijs en Marijke weer, de “Poco Loco” met Patrick en Margot en de “Argonaut” met Marianne en Frits. Inmiddels liggen hier zo veel bekende boten in Sint Maarten. Het lijkt net of je thuis bent, waar je ook veel mensen kent.

We gaan deze week een dagje zeilen met de wedstrijdboot, de Hanse 47. Dit is de boot waarmee we eigenlijk de race in St. Barts zouden varen. Het is een schitterende ervaring om met zo’n snel schip hier over de Caribische zee te zeilen.




Je moet iets over hebben voor een sigaretje.

Op zondag horen we over de VHF dat Marijke van de “Doen” haar dinghy verloren heeft tijdens een bezoek aan een andere boot in een baai aan de buitenkant van het eiland (Simpson Bay). De dinghy is niet goed vastgemaakt en door de wind richting Saba geblazen en helaas niet meer teruggevonden. Marijke kan onze reserve dinghy lenen en van Han kan zij de buitenboordmotor lenen.

Verder staat deze week in het teken van tandartsbezoeken. Loud moet iedere dag naar de tandarts voor 2 kanaalwortelbehandelingen. Tussendoor wordt er gewerkt aan de boot. Er zijn enkele kleine lekkages bij de dekdoorvoeren. We halen ze allemaal los, na enige dagen drogen worden de dekdoorvoeren (water, diesel, vuilwatertank) weer gekit. Loud repareert nog een valstopper, maar hier moet het plafond en een kastje in de slaapkamer voor gedemonteerd worden. Marlène start met het verven van de slaapkamer en zodoende ligt de boot weer helemaal overhoop. 

Zondag wandelen we nog een stuk over het strand naar het vliegveld. Een mooie wandeling waarbij het spotten van vliegtuigen en het kijken naar mensen, die proberen om het geweld van een opstijgend vliegtuig te trotseren, weer leuk is.

 
Roest op het strand en op het water.
 
Marlene en Marijke.

 
Mensen kijken als er een groot vliegtuig vertrekt is erg leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten