woensdag 27 juni 2012

Hillsborough, barracuda gevangen

Woensdag 27 juni 2012

Positie Hillsborough: 12°29.09' N 61°27.56 W
Gedurende de nacht was het prima zeilweer. In de morgen hebben we nog even een vislijntje uitgegooid met een inktviskunstaas. Een uur later konden we een behoorlijke Barracuda van 90 cm binnenhalen. 

In het kookboek staat dat de tanden van een barracuda scherper zijn dan menig koksmes.

Schip dat op het rif is gelopen. Achter het rif heeft het water een geheel andere kleur blauw.

We gaan voor anker bij de hoofdplaats van dit eiland, Hillsborough, om in te klaren. We zijn nu in Grenada. Het dorp Hillsborough stelt weinig voor. Er zijn een aantal kleine winkeltjes, wat vrouwen die met hun groenten en fruit op straat staan en gelukkig ook een bank. We hebben weer een nieuwe valuta te pakken, namelijk de East Caribien dollar (EC-dollar). De inwoners spreken van “easy-dollar” of “easy”. Deze munt wordt op diverse eilanden in de oostelijke Carrieb gebruikt.
Ook valt het op dat de begroeiing van het eiland “normaal” bos is en geen regenwoud. Mogelijk is dit een teken dat het klimaat hier niet zo nat is. Het weer vandaag is super met een straalblauwe lucht.
Vrij internet in de baai van Hillsborough is super. In de avond heeft Loud nog even kunnen skypen met zijn zus. ’s Avonds een gezellig diner in restaurant “Marlène’s kitchen” met gebakken Barracuda en frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten