zaterdag 9 juni 2012

Courland Bay

Vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni 2012:

Positie Courland Bay: 11°13.01' N 60°46.85 W
Courtland bay oftewel Turtle bay is een baai ongeveer 5 NM noordelijk van Store bay. De baai is bekend voor de schildpadden die hier in mei en juni hun eieren leggen. Het is moeilijk om hier aan land te komen. Op het strand is een behoorlijke golfslag en een betonnen pier is te hoog om comfortabel aan wal te gaan. 

In de vroege morgen van zaterdag worden we al om 6:00 uur gewekt door een plaatselijke visser die ons dwingt om 100 meter verderop te ankeren: we liggen bovenop zijn visgrond. Een Fransman en een Amerikaan die ook in deze baai ankeren, verlaten vervolgens ook de ankerbaai, wij ankeren iets verderop. Zaterdagmorgen staat in het teken van een speurtocht naar een TV met satellietverbinding: zaterdagmiddag om 12:00 uur plaatselijke tijd begint de wedstrijd Nederland-Denemarken en Loud wil moet deze wedstrijd zien. Helaas is er in het dorp (Plymouth) geen kroeg/pub die zo vroeg geopend is. Plymouth is trouwens de geboorteplaats van een plaatselijke beroemdheid: de sprintster Kelly-Ann Baptiste. Deze Tobegiaanse is een serieuze medaille kandidaat op de 100 m sprint voor de spelen dit jaar in London.
Gelukkig is er in de baai uitstekend internet van een hotel dat hier aan de kust ligt. Het internet is snel genoeg voor streaming radio, dus kunnen we de wedstrijd via Radio 1 live op de Rafiki volgen. 

Jack van Gelderen en een collega maken er een heel onderhoudende en spannende pot van met hun leuke commentaar, maar helaas, Oranje verliest.

Helaas ook geen schildpadden gezien in de baai en na een fikse wandeling over dit gedeelte van het eiland besluiten we om zondag verder te zeilen.

Strand van Courland Bay

Zelfs als de bananenplant overwoekerd is door klimplanten, groeien er nog voldoende bananen aan een plant.

De planten groeien zelfs op de kabels van het electriciteitsnetwerk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten