donderdag 21 juni 2012

Charlotteville, Pirates Bay


Donderdag 21 juni 2012

Positie Charlotteville: 11°19.45' N 60°33.09 W
Donderdag in de namiddag gaan we barbecueën op het strand in Pirates Bay. Dit strand ligt zeer exotisch en is een paradijselijk “bounty-strand”.


 
Strand Pirates Bay.

Strand is te bereiken door deze trappen te nemen of via het water.


Samen met Harrie, Ellen, Harald (Marion van de Rufus is voor een week teruggereisd naar Duitsland), Marlène en Loud wordt het een gezellig feestje.
Tijdens de barbequeparty komt een inwoner van Charlotteville uit de jungle met een hond en is duidelijk sporen van een dier aan het zoeken. We vragen hem waar hij naar op zoek is en het blijkt dat hij jaagt op leguanen, een plaatselijke lekkernij. Het dier waar hij op jaagt blijkt in het water gevlucht te zijn en we zien het diertje 100 meter van het strand zwemmen. Uit nieuwsgierigheid hoe dit dier eruit ziet, biedt Marlène aan om met de dinghy naar de vluchtende leguaan te varen. Marlène gaat samen met Ellen en de jager met de bijboot op jacht en na 15 minuten komen ze terug met een indrukwekkende leguaan van ongeveer 75 cm lang in de handen van de Tobagiaanse jager. Ellen en Marlène hadden trouwens niet verwacht dat een leguaan zo gemakkelijk te vangen is. Overigens is leguaan ook in Suriname een lekkernij. Daar wordt hij “boom-kip” genoemd. Helaas hebben we geen foto’s van de vangst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten