maandag 9 november 2015

Nederland

Woensdag 28 oktober 2015 tot en met maandag 9 november 2015

We blijven 2,5 week in Nederland en logeren al deze tijd bij de moeder van Loud, die ons heerlijk verwent met alle Nederlandse en Limburgse lekkernijen die we op onze reis moeten missen. We doen wat inkopen voor de boot. We kopen een broodrooster om oud brood weer tot een lekkernij om te toveren. Verder een vacuumeer apparaat om kaas, vers vlees en vis langer houdbaar te maken. Bij zeilmakerij “Schokker” in Volendam bestellen we een bezaan zeil en als we dit zeil ophalen weten we ook nog een zeillat voor het grootzeil te scoren. Hoe we dit mee gaan nemen in het vliegtuig is nog een raadsel, maar hier vinden we ook wel weer een oplossing voor. Van Eline kopen we een mooie laptop om de navigatiecomputer, die al op leeftijd is, te vervangen. Met het supersnelle glasvezelinternet in Kessel weet Loud voor meer dan 1 Gb (!) films en series te downloaden. Ook is Loud nog een paar keer bij Daan Disveld Timmerwerken geweest, om het een en ander voor de Rafiki te maken. 

Op Loud zijn verjaardag wandelen we samen met Lei, Dorrie, Marc en Ellen naar “De Belaeving”. Na een heerlijke lunch wandelen we weer terug naar Kessel. Onderweg vinden we nog wat kastanjes. Hiervan maken we later een heerlijke kastanjechampignonsoep. 

We gaan op bezoek bij Cel en Angel en bespreken onder het genot van een paar biertjes onze problemen met de visvangst, we staan namelijk al een paar weken “droog” wat betreft de visserij. Cel geeft ons nog wat tips mee en enkele lures. Zelf kopen wij nog een kruisnet, een nieuwe werphengel, vislijn en een verzameling nieuwe lures (kunstaas). 

Bij Marc en Ellen houden we nog een ouderwetse kookavond, dat wil zeggen we zoeken een aantal nieuwe recepten en die gaan we koken en eten. Het was een heerlijke maaltijd, waarbij Bea later op de avond nog aanschuift, en het was weer super gezellig.

Ans en Peet verzorgen voor ons ook weer een heerlijke maaltijd. We gaan nog naar het atelier van Ans. De beelden van ons zijn bijna klaar, maar we zullen nog een keer terug naar Nederland moeten komen om de beelden helemaal af te werken. De beelden van Ans zijn werkelijk schitterend. Als je binnenkomt in het oude SIF-gebouw lijkt het net of de beelden van Ans tot leven komen.

Na nog enkele bezoeken bij diversen vrienden, worden we nog voor onze laatste avond in Kessel uitgenodigd voor de housewarmingparty van Sharon Giesbertz en Maurice Verlaak. We hebben het idee dat half Kessel aanwezig is. Een supergezellige avond met vele bekenden. 

Op zondagavond brengen Marc en Ellen ons naar het station in Roermond, vanwaar we naar Schiphol reizen. We overnachten in de buurt van de luchthaven zodat we maandagmorgen zonder stress kunnen inchecken voor de terugvlucht naar Panama City.

Maandagavond komen we om 21:00 uur aan op de Rafiki in Linton Bay Marina in Panama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten