vrijdag 29 mei 2015

Isla Tigre - Nargana, river cruise (San Blas, Panama)

Vrijdag 29 mei 2015

Positie Nargana: 9°26.454 N 78°35.130
’s Morgens is het opgeklaard en het beloofd een mooie dag te worden. We gaan ankerop naar Nargana waar we tegen de middag aankomen. Bij deze plaats staat een dinghy-tour op het programma. We gaan deze middag met de bijboot de Diabolo rivier op. Zoals al eerder in dit blog vermeld, is dit een mooie toertocht met schilderachtige uitzichten. Wanneer na een klein uur de rivier te ondiep wordt om verder te varen, gaan we lekker in het koele, heldere en zoete water zwemmen, heerlijk verfrissend.

De brug die het eiland Nargana verbindt met het eiland Corazon.


Jan en Eline bekijken wat er allemaal te koop is in de grootste supermarkt van heel de San Blas.
Niet veel dus.

Mensen uit Nargana vullen hun jerrycans met water. Er is geen zoet water op het eiland. 
Dus dit moet gehaald worden bij het begin van de rivier.

Prachtige grote boom in het midden van de foto.

We hebben gelijk de was gedaan. Zoveel zoet water bij elkaar hebben we al lang niet meer gezien.

Jan heeft deze kleine gele vogel gefotografeerd.

Eline bij de Rio Diablo.

Als we tegen het einde van de dag met de dinghy naar het eiland Nargana varen, ziet Marlène een boomstam in het water drijven. Als ze iets beter kijkt ziet ze de boomstam bewegen en beseft ze dat het geen boomstam is maar een grote krokodil! We varen voorzichtig richting het dier van zeker 2 meter lengte maar hiervan is deze veelvraat niet gediend en hij verdwijnt in de diepte. Eline is een beetje witjes want ze realiseert zich dat ze een half uur geleden hier nog gezwommen heeft….

Na dit avontuur gaan we in Nargana eten bij een heuse Kuna hamburgertent. Dit keer zijn de frietjes gelukkig niet uitverkocht en eten wederom lekker in Kuna land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten