zaterdag 20 december 2014

Paardenbaai (Aruba) – Monjes del Sur (Venezuela)

Zaterdag 20 december 2014

Positie Monjes del Sur: 12°21.702 N 70°54.162 W
Om 07:00 uur gaan we samen met de Sylfer en de Bella Ciao uitklaren. Helaas gaan Ben en Ingrid niet mee. We zetten met drie boten koers naar Venezuela. De lezer ziet het goed, we gaan eerst naar de archipel Los Monjes. Deze tocht kunnen we in daglicht voltooien vandaar deze tussenstop. 

Net voor Monjes del Sur ligt Monjes del Este. Mooi de natuurlijke brug tussen de 2 rotsen.



Het konvooi heeft een onderlinge viswedstrijd en degene die in Cartagena de grootste vis gevangen heeft krijgt een fantastische prijs: eeuwige roem! De lat ligt vanaf het begin al hoog want de Bella Ciao heeft tussen Curaçao en Aruba een MahiMahi (Goudmakreel) aan de haak geslagen van 86 cm. Maar de Rafiki doet enthousiast mee en dit resulteert vandaag in een MahiMahi van 71 cm. Wat de dag verder bijzonder maakte was de begeleiding van een zestal dolfijnen halverwege de tocht.

Om 16:00 uur komen we aan op Monjes del Sur. Je kan/mag hier niet ankeren maar bezoekende schepen moeten een tros leggen aan een lijn die hiervoor aan lijzijde van het eilandje aangebracht is. Er ligt al een vissersboot en met onze boten erbij is de “marina” al bijna vol. Het eiland is niets meer dan een onbegroeide rotspunt midden in de zee.

Drie schepen liggen al vast aan de lijn, er is nog een plekje voor ons.

Volgens de informatie die we ingewonnen hebben over dit eiland zit hier een post van de Venezolaanse marine. Zij zouden vriendelijk zijn en alleen wat algemene informatie van de boot willen hebben. Al gauw worden we verrast door een bezoek van een groep van 4 militairen. De stemming is niet vriendelijk en na een eindeloze vragenlijst, waarbij na iedere zin gevraagd wordt of we geen rum voor hun hebben, wordt de boot grondig doorzocht door een norse militair. Gelukkig worden we verder niet meer lastig gevallen en kunnen we even later aan boord van de Sylfer de verjaardag van Gerard vieren, heel gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten