maandag 22 december 2014

Bahia Honda – Cabo de Vela (Colombia)

Maandag 22 december 2014

Positie Cabo de Vela: 12°11.877 N 72°09.183 W
Na een goede nachtrust worden we ‘s morgens gewekt door een drietal vissers die in een klein aftands bootje ons garnalen aanbieden. We betalen 2 dollar US voor deze beestjes en dit is dubbel zoveel als de vraagprijs…

De vissers komen zeilend naar onze boot.

Wij kopen voor 2 US dollar deze heerlijke garnalen.

Na de verkoop van de garnalen gaan ze roeiend naar de andere boten.

We gaan in de loop van de morgen ankerop voor een tocht van 35 nm naar de volgende baai, namelijk Cabo de Vela, grofvertaald: kaap van het zeil.

Er is bij het wegvaren geen signaal van de GPS op de kaartplotter, de TomTom voor op het water. Loud gaat zoeken naar het probleem en hij vindt een doorgesleten voedingskabel die vervangen wordt. Na nadere bestudering van de beschadigde kabel levert een opmerkelijke maar ook verontrustende conclusie op: het lijken wel sporen van een knaagdier……hebben we een ongenode gast aan boord? We hebben wel eens gelezen dat boten aan een mooring (meerboei) een rat aan boord gehad hebben. Deze diertjes zwemmen naar de lijn en klimmen via dit touw aan boord. Dit zou dus ook in Monjes del Sur gebeurd kunnen zijn…

We worden met alleen een ingerolde genua met een vaartje van 6 tot 7 knopen naar de baai onder de kaap geblazen. Onderweg zien we een aantal grote kranen. Dit blijkt een groeve te zijn, waar in dagbouw steenkool gewonnen wordt, de grootste steenkooldagbouw ter wereld. Helaas heeft de plaatselijke bevolking, zoals we later vernemen, hier geen voordeel van.

Deze foto is genomen tijdens onze tocht naar Cabo de Vela.

Nadat we het anker hebben laten vallen in 3 meter diep water, zien we verscheidene kleine dorpjes aan de kant. Loud vaart met de dinghy alvast naar de kant om te zien wat er te doen is. Marlène begint alvast met de voorbereidingen voor vanavond. De Sylfer en de Bella Ciao komen voor een diner aan boord van de Rafiki bestaande uit een viertal vishapjes: Tonijnsashimi, tonijnsalade, gekruide MahiMahi reepjes en gekookte garnalen. Lies heeft nog een heerlijke aardappelsalade gemaakt. Het was een erg leuke avond.

Tijdens het etentje komt telkens een jongen voorbij, die voor ons de mooiste kunsten vertoont met zijn kiteboard. Met de zonsondergang op de achtergrond, hebben we erg mooie foto’s kunnen maken.



’s Avonds voor het slapen gaan horen we duidelijk wat in de kastjes knagen, we hebben een ongenode gast aan boord……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten