zaterdag 9 augustus 2014

Spaanse Water (Curaçao), Oostkust en fluitbaai

Zaterdag 9 augustus 2014

Positie Spaanse Water: 12°04.871 N 68°51.792 W
Om te voorkomen dat we onze conditie verliezen moeten we vandaag weer aan de bak. De wandelschoenen worden aangedaan en we toeren met de Suzuki Samurai naar Landhuis Ascencion. Vanuit hier gaan we via een heuvelrug naar de grillige oostkust van Curaçao. We lopen terug via een lagune waar we een aantal zeeschildpadden spotten. Vervolgens lopen we door het bosgebied terug naar de plek waar we onze bolide gestald hebben.


Ruige zee aan de oostzijde van het eiland.


Inham, waar de schildpadden naar toe gaan om hun eieren te leggen.


Scherp gesteente (fossiel koraal), waarover we moeten lopen.

Nadat we bij een plaatselijke snackbar geluncht hebben, gaan we naar de westkust van het eiland, naar het strand van Santa Cruz. We lopen vanuit hier via de rotsachtige kust naar Boka Fluit, de “Fluitgrot” oftewel “The Blue Room”. Deze grot hebben we vorig jaar bezocht met de wandelgids Timo en vandaag nemen we onze vrienden Marc en Ellen mee naar deze speciale plek.

Links (verlicht), de opening naar zee.

De ingang van de fluitgrot ligt bijna onder water waardoor bij elke golfslag de lucht, die door de golf in de grot opgesloten wordt, met een fluitend geluid de grot verlaat. De grot wordt verlicht door het zonlicht dat via het water indirect in de grot straalt. Hierdoor wordt de grot verlicht door een magisch schijnsel van blauw zonlicht. Samen met de spannende ingang die we snorkelend moeten passeren is deze plek heel speciaal.

Op de terugweg bezoeken we de flamingo’s aan de westkust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten