dinsdag 5 augustus 2014

Klein Curaçao (Curaçao)

Dinsdag 5 augustus 2014

Positie Klein Curacao: 11°59.172 N 68°38.757 W
Het werd na een week tijd dat we de zeewaardigheid van Marc en Ellen op de proef gaan stellen. Dat doen we met een tochtje naar het zuster-eiland van Curaçao, namelijk Klein Curaçao. Deze plaat koraal ligt zuidoostelijk van Curaçao en dit is vanaf het Spaanse Water 15 mijl varen. De heenweg wordt geheel op de motor (de wind en stroming is pal op de kop) volbracht. Net na de middag leggen we aan op een van de meerboeien van de scheepjes die dagelijks hier toeristen naar toe brengen. Er ligt een catamaran met een 25-tal gasten, die zich op het strand en in het water vermaken.

Klein Curaçao is een plaat koraal van 2 km lang en 500 m breed die onbewoond is. Aan de oostkant is een uitgestrekt strand en er is een mooie onderwaterwereld met prachtig helder water, veel koraal, mooie visjes en schildpadden! We spotten de hele middag meerdere schildpadden die we ook met snorkelen mooi kunnen volgen. Met de bijboot gaan we aan land en we maken een wandeling naar de vuurtoren, een gestrand Frans zeiljacht en een wrak van een groot vrachtschip. Het eiland is niet mooi maar wel bijzonder en zeker de moeite waard. 

De vuurtoren van Klein Curacao.


Aangespoeld hout en afval.



We zijn nog alleen op het eiland.

Als de catamaran al hun klanten weer aan boord heeft en weggevaren is, is Klein Curaçao verlaten (op een bewaker van de hutjes van de charterboten na). Tijd voor de barbecue dus! Niet een zanderige knoeipartij in het donker op het strand, maar heerlijk rustig met de COB op de Rafiki. Het eten is heerlijk en er is nog voldoende vlees voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten