zondag 9 september 2012

St. George’s (Grenada), een grote vis aan de haak

Zondag 9 september 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
‘s Morgens weten we in no-time met wat kunstaas aasvisjes te vangen. De instructiemiddag is dus niet voor niets geweest. Tegen de avond willen we op red snapper gaan vissen.

’s Middags worden we door Jack en Brenda van het Nederlands jacht “Modesty” uitgenodigd voor een borrel. De bemanning van “de Zwerver” (Ellen en Harrie), “de Bojo” (Bob en Lia) en “de Condor” (Han) zijn ook aanwezig. De Modesty is een prachtig aluminium schip met een lengte van 23 meter (!). Jack en Brenda zijn samen met hun dochtertje Anna Sophie, die overigens tijdens de reis in Barcelona geboren is, de Carrieb aan het verkennen. Het werd een super gezellig Nederlands onderonsje.

’s Avond wordt de hengel nog uitgegooid en na een paar minuten hebben we al beet. Helaas is de vis een beetje groot. Wat het voor soort vis is/was weten we niet, maar onze hengel en lijn waren in ieder geval veel te licht voor dit visje: na 20 min was de vis het geklungel van Loud meer dan zat en zwom hij weg. Tegen deze krachten was de vislijn niet opgewassen en de lijn brak.

Vanavond was niet de eerste keer dat de vis sterker was dan Loud, hier een voorbeeld
van de Atlantische oversteek, waar de vis er ook vandoor ging.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten