donderdag 27 september 2012

Chaguaramas (Trinidad), noordkust Trinidad met huurauto


Donderdag 27 september 2012

Positie Chaguaramas: 10°40.78' N 61°38.15 W
Vandaag huren we een auto om Trinidad nader te bekijken. We gaan eerst naar de “gasfabriek” om de Nederlandse gastanks te laten vullen.
De gascylinders hebben we een goed jaar geleden nieuw gekocht en deze zijn extreem verroest. De gascylinders zijn veilig in de ankerbak geplaatst zodat bij lekkage het gas via de afwateringsgaten van de ankerbak naar buiten stroomt en niet in het schip kan komen. “Elk voordeel heb z’n nadeel” heeft ooit een beroemde Amsterdamse voetballer gesteld en dat klopt ook hier. De ankerbak is altijd vochtig (zout water) en zeer corrosief. De gasflessen uit Nederland zijn al na een jaar volledig verroest.

We geloofden het niet maar het blijkt wel waar te zijn: de gasfabriek hier op Trinidad heeft een veiligheidschef. Deze stuurt mij direct van het terrein af omdat ik geen lange broek en dichte schoenen draag. Ik vraag vervolgens een vriendelijke chauffeur, die aan de poort van de gasfabriek aan het wachten is, om mijn flessen in te leveren. De veiligheidschef komt vervolgens met een van de flessen de poort uit en komt naar mij toe. Hij “keurt” een van de flessen af omdat deze te roestig is. De andere wordt gevuld.
10 minuten later komt de desbetreffende veiligheidsmedewerker naar de omheining van de fabriek en roept mij naar hem toe. Hij heeft de gevulde 2de fles bij zich en zegt dat zijn baas, de veiligheidsmanager, deze fles na het vullen visueel heeft beoordeeld en heeft besloten dat het gebruik van deze fles niet veilig is. Deze manager heeft vervolgens besloten dat de betreffende gasfles niet gevuld het terrein mag verlaten. Baas boven baas dus. De veiligheidschef zegt dan dat hij de volle gasfles in verband met de veiligheidsregels van de fabriek moet leeglaten. Tot onze stomme verbazing draait deze man vervolgens de kraan van de fles vol open en zet de fles omgekeerd tegen een palletbox gasflessen die hier opgeslagen staan. Stel je voor: vloeibaar gas spuit tegen een stapel opgeslagen gasflessen in deze hitte in de volle zon! Ik schrik en zet een aantal stappen terug…veilig noemen ze dit… Vervolgens krijg ik een bevroren en lege gasfles terug van de vriendelijke chauffeur.

We maken een toeristische route over het eiland en rijden onder andere over de schitterende kustweg in het noorden van Trinidad.

In La Vache Bay lagen we de vorige keer voor anker.

We bezoeken een aantal plaatsen, waaronder de vissers- en badplaats Maraques bay.

 
Verlaten vissersboot op het strand van Maraques Bay.
 
Ook de gieren maken een wandeling over het strand.
 
"Baby Shark", populair gerecht in Trinidad.
 
Ongesorteerde visvangst. 
 
Aan het einde van de dag kopen we nog een nieuwe, aluminium gasfles. Morgen maar weer op pad om deze te vullen, keurig in een lange broek met dichte schoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten