vrijdag 17 maart 2023

Cruiseboot MS Europa, Tahuata, Frans Polynesië

Donderdag 2 februari 2023

Positie Baie Hanatefau: 09°57.744 Z /139°07.119 W
Hapatoni is een dorpje met 100 inwoners. Het is dan ook bijzonder, misschien wel een beetje absurd, wanneer een Europese cruiseboot hier een stop maakt. Het is een boot van een Europese rederij die de wereld over vaart en cruises aanbiedt voor een hoger, duurder segment in de markt. De gasten zijn uitsluitend Duitstalig. Het schip heeft maximaal 400 gasten en heeft 285 personeelsleden aan boord.

Voor dit dorpje is dit een mooie inkomstenbron en er is weer eens iets te beleven. De gasten worden verwelkomd met muziek en bloemenpracht en het dorpshuis is voor deze gelegenheid omgetoverd tot souvenirsmarkt en er worden aan de lopende band traditionele Polynesische dansen uitgevoerd. 

Deze dames hebben voor iedere cruisebootgast een bloemenkrans. 

Ze hebben er erg veel plezier, tijdens het maken van muziek.

Aan de rechterzijde van de cruiseboot liggen de jachten in de beschutte baai voor anker.

Velen hebben alleen tatoeages op de rechter- of linkerhelft van het lichaam, 
deze meneer heeft er een paar meer.

Het dorp is gevuld met toeristen met een bloemenkrans.

Prachtige kunstwerken, gemaakt van de punt van een zwaardvis.

Wanneer de voornamelijk oude tot zeer oude cruisebootgasten na een bezoek van 4 uur hun ogen uitgekeken hebben en weer teruggebracht zijn naar hun boot, keert de rust in het dorp weer terug. Nog voor de zonsondergang is het cruiseschip weer ankerop gegaan en al op weg naar de volgende bestemming en zitten de bejaarde cruisebootgasten waarschijnlijk al aangeschoven aan een uitgebreid vijfgangendiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten