vrijdag 26 juni 2020

Terug op de Rafiki, inkopen in Bocas

Maandag 7 oktober 2019 tot en met vrijdag 11 oktober 2019

Positie Bastimentos: 9°20.627 N 82°12.484
Op 7 oktober gaan we weer terug naar onze vertrouwde Rafiki in Bocas Del Torro. We worden door Dennis van de Voort naar Frankfurt gebracht en ook nu gaat de vlucht zonder problemen. Het enige probleem is wel dat wij beide niet of nauwelijks in een vliegtuig kunnen slapen. Weliswaar was de vorige nacht kort, we werden al om 5:30 door Dennis opgehaald, dan nog vallen wij niet in slaap in een krappe vliegtuigstoel. En dan is 11 uur een behoorlijk lange zit.

Na de landing in Panama City om 17:00 uur gaan we met een taxi naar het busstation, waar we een 10-urige luxe snel-bus nemen naar Bocas del Torro. De reis vertrekt om 20:00 uur, dus we hoeven gelukkig niet lang te wachten. “Elk nadeel heeft zijn voordeel” is een uitspraak van onze nationale voetballegende Johan Cruijff en dit geldt ook nu. Doordat we uitgeput en zonder slaap in Panama landen, hebben we in de halfvolle bus zo goed als de hele reis van 10 uur kunnen slapen! We komen in de morgen om 07:30 uur redelijke uitgerust aan in Almirante, waarna we de veerboot nemen naar het eiland Bocas Town.

Wanneer we in Bocas Town wachten op de lancha die ons naar de Rafiki brengt, zien we een Nederlandse bekende van ons op het dok naast ons. Het is Carmen van het hostel Carmen 's Place. Zij is op weg naar Nederland en het is erg toevallig dat we elkaar hier nog net treffen! Zij zal over 3 weken weer terugkomen zodat we dan gezellig kunnen bijpraten.

We starten de koelkasten op, de accu's zijn netjes vol, en we zien na een korte inspectie dat ons schip niets geleden heeft. Aangezien er geen etenswaren meer op de Rafiki zijn, gaan we eerst inkopen doen in Bocas Town.

Overzicht van Bocas del Toro.

Op de hoofdstraat van Bocas Town liggen vele supermarkten, 
allen gerund door chinezen, maar deze is toch onze favoriet.

Ook kopen we vele verse producten van de plaatselijke bewoners. 
Zij staan de hele dag op straat om hun producten te verkopen. 
Vaak verkopen ze allen hetzelfde, namelijk datgene wat de natuur op dat moment levert.

In het midden van Bocas Town staat het gemeentehuis, een mooi gebouw uit de koloniale tijd.

Het park in het hart van van Bocas Town.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten