dinsdag 23 juni 2020

Boquete, bezoek aan Wild life rescue & rehab centre


Vrijdag 26 juli 2019

De laatste dag in Boquete gaan we niet met een bus of taxi de bergen in, maar we gaan direct vanuit het huisje van onze gastheer “Tula” op stap naar een dierentuin, ongeveer 5 km hiervandaan in het dorpje Palmira. Tula had zelf nog nooit gehoord van deze attractie, zo dicht bij hem in de buurt. Dit had eigenlijk al argwaan bij ons moeten wekken maar dat deed het op dat moment niet. 

Nadat we het dorp Palmira binnenkomen zijn, zien we een aftands gebouwtje aan de linkerkant van de weg met de naam “Wild life resque & rehab centre” kortweg een opvangcentrum voor wilde dieren in deze regio. De kassa en entree zijn niet bezet en wanneer we binnen de omheining rondlopen en wat met de vele rondlopende katten spelen, worden we door een Engels sprekende jongeman aangesproken. Hij is stagiair op dit “Wild life centre” en nadat we entree betaald hebben krijgen we een rondleiding door deze zogenaamde dierentuin. Het is de eerste dierentuin die we bezoeken waar we geen enkel dier tegenkomen dat we niet hier in het wild gezien hebben..... De kapucijnenaapjes, de slingeraap en de papegaaien zijn het hoogtepunt van deze “dierentuin”. Waarschijnlijk denkt de stagiair dat wij een paar stadse nono's zijn, want hij weet ons nog te paaien met het voeren van de geiten. Dan denkt de lezer “zijn dat dan heel speciale en zeldzame geiten”? Nee, het waren een paar gewone huis-tuin-en-keuken geiten! Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat de dierentuin zo absurd slecht was (ook het blinde paard, de konijnen en de statige pauw konden het niveau niet opkrikken), dat wij de hele rondleiding in een deuk lagen! De rondleiding, de mensen, de dieren en de omgeving waren allen van een zo ontstellend lage kwaliteit dat het een parodie van zichzelf werd en dus ook heel bijzonder. We hadden het gevoel dat we in een uitzending van Bananasplit zaten en we verwachtten elk moment dat Ralf Imbar himself met een cameraman uit een hinderlaag tevoorschijn zou komen. 



De uilen waren de meest bijzondere dieren in deze dierentuin.


Onderweg komen we een koffiebranderij tegen, maar deze is helaas niet in bedrijf. Alleen tijdens de koffieoogst, één keer per jaar, wordt de fabriek opgestart. De rest van de tijd ligt de fabriek stil. Dit is vergelijkbaar met de suikerfabrieken in Dinteloord, die alleen in bedrijf zijn tijdens en na de bietenoogst. De rest van het jaar is deze fabriek buiten bedrijf.

Koffiebranderij Tula.

De terugweg door de heuvels en koffieplantages maakten ook deze laatste dag in Boquete weer heel bijzonder.

We verlaten het dorpje Palmira.

Onderweg enorme cactussen.

'Moderne' paardentrailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten