maandag 22 juni 2020

Boquete, El Pianista

Donderdag 25 juli 2019

Vandaag staat op de planning de hike “El Pianista”, bekend van de twee Nederlandse meiden die een paar jaar geleden tijdens een wandeling vermist raakten. De verminkte lichamen van de meiden zijn later teruggevonden. Er werd aanvankelijk uitgegaan van een luguber misdrijf, maar dat bleek na een intensief onderzoek niet waar te zijn. De jonge vrouwen zijn tijdens de wandeling verdwaald en hebben het in het donker niet overleefd. De verminkingen waren toegebracht door wilde dieren zoals poema's en jaguars die hier nog in het wild voorkomen. Maar Boquete heeft naar aanleiding van dit incident nog altijd een slechte naam voor wat betreft veiligheid.

Wij gaan vandaag op zoek naar de wandelroute “El Pianista” waar deze onfortuinlijke meiden omgekomen zijn en natuurlijk zijn wij niet te bang om deze route zelf maar eens te ervaren. Het heeft de afgelopen nacht hard geregend en wanneer we bij de start van de wandelroute zijn aangekomen, blijkt dat een gedeelte van de route door de, door regenwater aangewassen, rivier is weggespoeld. Hierdoor is de wandeling door de plaatselijke overheid afgesloten, helaas. We maken in plaats hiervan een wandeling in de omgeving van Boquete en genieten van de bijzondere flora en de koffieplantages in deze sprookjesachtige omgeving.

Het restaurant Il Pianista ligt bij het begin van de wandelroute. 
Helaas moesten wij door de enorme regen van afgelopen nacht na een kwartier al weer terug.


Koffiebonen.

Prachtige bloemen langs de weg.

En op de iets hoger gelegen percelen zien wij boerenkool en savooiekool. 
Dat hebben we al lang niet meer gezien, dit groeit namelijk niet in de warmere streken waar wij ons normaal bevinden.


Je ziet op veel plaatsen houtsnijwerk.

We waren iets vroeger terug van onze wandeling dan gepland en we hadden geen zin in weer een restaurant, dus we hebben wat eten gekocht bij de supermarkt in het dorp en we hebben een lekkere maaltijd gemaakt voor ons en Carlos. Tijdens het eten kwamen nog familie en vrienden van Carlos op bezoek. Ook zij hebben nog een klein hapje meegegeten en het werd vervolgens een erg gezellige avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten