maandag 11 november 2019

Kusapin

Maandag 17 juni 2019

Positie Bluefield: 9°09.529 N 81°53.989 W
Om wat meer van de omgeving te kunnen zien maken we samen met Bertus en Jaqueline een uitstapje naar de kant. We willen de landtong, waarvoor we voor anker liggen, oversteken en het pad zoeken dat naar Kusapin leidt. Kusapin is een grotere plaats die direct aan de Karibische Zee ligt.

We varen met de dinghy een riviertje op totdat dit stroompje niet meer bevaarbaar is. Vervolgens parkeren we de dinghy en gaan te voet verder. 



Via het riviertje varen we naar het begin van de route naar Kusapin.

Wanneer we door een nederzetting komen vraagt een bewoner waar we naar toe willen. Wanneer hij hoort dat we naar Kusapin willen, waarschuwt hij ons dat de wandeling niet gemakkelijk is. Er is namelijk niet een groot pad naar Kusapin, maar er zijn veel paadjes die vanuit kleinere nederzettingen het pad kruisen en daardoor is de weg naar Kusapin moeilijk te vinden is. Hij biedt aan om ons te vergezellen en dit aanbod nemen we graag aan.


Het paadje naar Kusapin is een behoorlijk modderige klautertocht, maar meer dan de moeite waard. Na twee uur komen we aan in het dorp Kusapin. 


Onderweg plukt onze gids nog een cacao. Het witte goedje, tussen de cacaobonen, is erg lekker en dorstlessend.

Dit dorp heeft een middelbare school, een uitgebreide dokterspost, winkels en er liggen veel taxi-lancha's afgemeert die de verbinding met de “bewoonde wereld” vormen. Het dorp ligt werkelijk prachtig gelegen aan de Karibische kust, werkelijk een plaatje. 










We kiezen ervoor om met de taxiboot terug naar de ankerplek te gaan. We geven onze gids $20,- voor de moeite om ons door de jungle te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten