zaterdag 17 november 2018

Linton Bay, bezoekje aan marina's

Zaterdag 8 september 2018 tot en met maandag 8 oktober 2018

Positie Linton Bay: 9°33.694 N 78°51.666 W
De bloglezers weten al dat wij tijdens ons verblijf in het orkaanseizoen, de periode dat wij in verband met het risico op orkanen niet kunnen reizen, niet veel blogs produceren omdat we dan niet of nauwelijks reizen.

Wij zijn nu al een paar maanden in Panama en vanaf augustus zijn we in Linton Bay Marina. We hebben ons vermaakt met wandelingen, onderhoud van de Rafiki en diverse sociale activiteiten.

Op de verjaardag van Marlene maken we een uitstapje naar Turtle Cay Marina. Deze jachthaven ligt 20 km van onze ankerplek en ligt in een uithoek in de jungle. We gaan eerst met de bus naar een kruispunt van de doorgaande weg waar we afslag naar het gehucht “Nombre de Dios” nemen. Er is hier weinig verkeer, laat staan openbaar vervoer, dus we gaan liftend verder. Liften is erg gemakkelijk, nagenoeg elke passerende pick-up truck laat ons meerijden in de laadbak. “Mag je in Panama als passagier in de laadbak meerijden?” vragen jullie je natuurlijk af. Het antwoord wordt tijdens deze rit gegeven, de laatste lift wordt ons aangeboden in de laadbak van een pick-up van de politie!

De haven van Turtle Cay.

Uitzicht op zee vanaf de marina van Turtle Cay.


De marina ligt verscholen in de jungle.

Planten die bij ons in het tuincentrum worden verkocht, 
staan hier tientallen maal groter in de vrije natuur.

In de laadbak van de pickup van de politie.

De jachthaven van Turtle Cay is te bereiken door na het dorp Nombre de Dios een afslag naar een zandweg te nemen. Deze zandweg leidt je vervolgens over een afstand van 4 km naar deze romantische marina, diep verscholen in de Panamese jungle.
We gaan op bezoek bij Carin die hier met haar boot “Footloose” afgemeerd is. Het is een leuk en gezellig weerzien met Carin en na een smakelijke lunch maken we ons op voor een leuke terugtocht naar Linton Bay, die afwisselend wandelend en liftend wordt afgelegd. Deze mooie dag wordt passend afgesloten met een gezellig diner (kip “Plancha” met extra frietjes) bij Hans van Casa X.

We maken een paar keer een uitstapje naar Shelter Bay Marina. Deze jachthaven ligt aan de andere kant van de baai van Colon. De “Salacia” van Hans en Betsie ligt hier in de jachthaven en we gaan een kijkje nemen of alles aan boord van hun zeilboot nog in orde is. Om vanaf Linton Bay naar Shelter Bay te komen, moeten we in Colon het Panama kanaal oversteken. Tot twee jaar geleden was er nog een weg over de sluizen van het Panama kanaal, maar na de ingebruikname van het nieuwe sluizencomplex in 2017 is deze weg afgesloten en kan het verkeer gebruik maken van een nieuwe brug over het Panama kanaal. Alleen....de brug is nog niet klaar. 

Brug in aanbouw over het Panamakanaal.

Daarom wordt het verkeer met een tijdelijke veerdienst over het kanaal gebracht, een tijdrovende bezigheid. Opmerkelijk aan deze enorme brug is het feit dat de weg over de brug eindigt in het midden van de Jungle. Er is blijkbaar nog niet nagedacht hoe het gebied ontwikkeld zal worden nadat de brug opengesteld is voor het publiek.

De brug eindigt in de jungle. Er zijn al veel bomen gekapt en de hoogteverschillen zijn al deels geegaliseerd, 
maar er zijn nog geen toegangswegen naar de brug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten