vrijdag 7 september 2018

Linton Bay, Panama

Zondag 5 augustus 2018 tot en met vrijdag 7 september 2018

Positie Linton Bay: 9°33.694 N 78°51.666 W
Na het afscheid van Marc en Ellen blijven we nog een paar weken in Linton Bay. We willen wat klussen aan de boot en we hebben onderdelen nodig voor de watermaker.

We maken een paar wandelingen in de omgeving. Tijdens de eerste twee wandelingen pikken we de hond Floris op die bij een hostel op de kade logeert. Floris is de hond van de zeilster Carin die een paar weken in Nederland verblijft. Tijdens de tweede wandeling met Floris komen we langs een paar huizen waar een 5-tal honden ons op straat belagen. Deze honden voelen zich zichtbaar bedreigd door de aanwezigheid van de “vreemde” hond Floris en een van deze honden wil Floris zelfs bijten. Ik spring er meteen tussen waardoor deze hond schrikt, maar als ik mij weer omdraai naar Floris bijt deze hond mij in mijn bovenbeen! De beet is niet diep maar bloedt wel. Aangezien dit huisdieren zijn en geen wilde/dolle honden is er gelukkig geen kans op hondsdolheid. En aangezien ik in april opnieuw ben ingeënt voor Tetanus besluiten we om niet naar de dokter te gaan, maar de wond zelf te verzorgen.
Floris blij Loud te zien, Loud blij Floris te zien.

Heerlijke verfrissing voor Floris.


Floris heeft aan dit voorval geen letsel opgelopen, maar een aantal dagen na dit voorval krijgen we een bericht dat Floris ziek is. Hij eet niet meer en is heel lusteloos. De pensionhoudster gaat met Floris naar de dierenarts, Floris wordt zelfs een nacht bij de dierenarts opgenomen en wij gaan nog op ziekenbezoek, maar al deze zorg baat helaas niet, Floris overlijdt na een paar dagen....

Marlene haalt de naaimachine weer te voorschijn en er wordt weer nieuw canvas voor de Rafiki gefabriceerd. Dit keer krijgt de buitenboordmotor een nieuw jasje, natuurlijk weer een tas en van oud zeilstof maakt Marlene zelfs een stoere hoed.

Beschermhoes voor de buitenboordmotor.

Verwerken van oud zeilstof en wat resten canvas.

En onze cowboy, Loud.

Via de facebookpagina “Zeilen” lezen we een oproep van een Nederlandse zeiler in Lanzarote voor een vermist zeiljacht. Familieleden van de schipper van dit zeiljacht hebben van de Spaanse schipper en zijn Duitse vrouw al weken niets meer vernomen en hebben hiervoor al Interpol ingeschakeld. Wanneer wij toevallig deze oproep op de facebookpagina “Zeilen” lezen, herkennen wij dit zeiljacht: we hebben die boot 2 weken geleden gezien op de Hollandaise Cays in de San Blas, met de bemanning gezond en wel. We nemen kontakt op met de Nederlander die de oproep geplaatst heeft met de mededeling dat we de boot met bemanning gezond en wel gezien hebben in de San Blas. Vervolgens mailen we Debby van de “Runner”, die in de Hollandaise Cays verblijven, om kontakt met deze boot op te nemen om het thuisfront gerust te stellen. Na een uurtje is de vermissing opgelost en wat blijkt? De vermissing van deze boot was al zover opgeschaald door de Duitse en Spaanse autoriteiten dat er zelfs tv-spotjes uitgezonden zijn in Colombia en Panama, de kustwacht was op zoek en er was een helikopter op zoek naar dit jacht! Achteraf was er niets aan de hand, behalve dat de Spanjaard met zijn Duitse vrouw een aantal weken niets van zich hadden laten horen...

Wie verwacht op de Nederlandse facebookpagina "zeilen" een bericht van vermissing van een 
Spaanse man en een Duitse vrouw in Colombia of Panama????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten