woensdag 30 augustus 2017

Bonaire, bezoek dorpsgenoot

Maandag 12 juni 2017 tot en met vrijdag 16 juni 2017

Positie Bonaire: 12°09.127 N 68°16.733 W
In de loop van de morgen komen we aan op Bonaire waar we een mooring oppikken bij Karel's Bar, een gezellige bar die op een Pier in het water gebouwd is. Op Bonaire mag je in verband met het risico op beschadiging van het koraal, nergens ankeren. Het gebied met moorings, meerboeien in het Nederlands, ligt parallel aan de boulevard van de hoofdstad van Bonaire, Kralendijk. Het water is kristalhelder en nodigt ons meteen uit om een duik te nemen. Rond de boot ontwaren we een prachtig koraalrif met talrijke kleurrijke vissen op een diepte van ongeveer 10 meter.

Ook het inklaren op Bonaire is een feestje. We parkeren onze bijboot bij Karel en lopen een 200m waar de Douane en Immigratie is.
Na het, overigens vlotte, inklaren ruiken we een bekende geur die meteen de productie van onze speekselklieren naar een topproductie stuurt: een friettent! Na een verblijf van 2,5 jaar in Midden-Amerika zien we een echte Nederlandse friettent met alle denkbare lekkernijen. Ik bestel een friet met pindasaus en een frikandel speciaal en Marlene laat zich culinair verwennen met een friet met mayo en een viandel. Ongelofelijk hoe lekker een “gewone vette bek halen bij een snackbar” kan smaken, hier kan geen sterren-restaurant aan tippen!

Maar het kan nog gekker. Wanneer we de volgende dag een wandeling maken naar de plaatselijke Appie Hein worden we overdonderd door de aangeboden zaligheden: drop, vele soorten kaas, snijvlees, de vele soorten brood, Calve pindakaas, hagelslag, rookworst, boerenkool, droogworst, roggebrood, stroop, enz. te veel om op te noemen. Wij, nou ja vooral ik (Loud), moeten ons enorm inhouden om niet alles wat we lekker vinden te kopen. We voelen ons net twee kinderen in een grote snoepwinkel.

We zien ook een paar bekenden hier in het mooringveld liggen zoals “de Zwerver” met Harrie en Ellen en “de Kulkuri” met Hans en Liesbeth. Er liggen nog een aantal Nederlandse cruisers, maar die kennen we nog niet.

In Bonaire woont al een aantal jaar een dorpsgenoot van ons en we maken met haar een afspraak op onze boot. Het is na ongeveer 25 jaar (!) een super leuk weerzien en we maken meteen een nieuwe afspraak om haar thuis in Bonaire op te zoeken. Daar maken we samen met haar honden een mooi uitstapje naar de ruige oostkust van Bonaire.Mooie wandeling aan de oostzijde van het eiland Bonaire.

Overstekende ezels hadden we nog niet eerder gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten