vrijdag 26 februari 2016

Cienfuegos, Cuba

Donderdag 11 februari 2016 tot en met zaterdag 13 februari 2016

Positie Cienfuegos: 22°07.481 N 80°27.385 W
Van Frits krijgen we een stuk zeildoek waarmee we ons grootzeil kunnen repareren. Het is een redelijke klus, waar we zowat de hele dag mee zoet zijn. Maar we weten de schade weer vakkundig te repareren.

Naast ons op de ankerplaats ligt een catamaran van de Amerikaanse Dana die deze boot solo door de Carieb stuurt. Zij is een jaar op de Kaaimaneilanden geweest en wij gaan op bezoek voor wat informatie over deze eilandengroep te vergaren. De informatie die we van Dana krijgen, maakt ons erg enthousiast en we zullen na Cuba waarschijnlijk koers leggen naar deze eilandengroep.

We maken voorbereidingen voor ankerop te gaan voor de “Bounty-eilanden” van Cayo Largo. Op deze zaterdagmorgen komen we voorbij een deeltijdslager en we weten een verse varkenspoot van 15 kg (!) te bemachtigen. Als Marlene naar de markt gaat om de laatste inkopen te doen moet Loud aan de bak om dit pootje uit te benen. Een gedeelte van het vlees wordt vers bewaard voor de komende dagen eten. Een ander gedeelte wordt aangebakken en gevacuumeerd voor beleg voor de boterham, terwijl het grootste gedeelte ingemaakt wordt voor de komende twee maanden. 



Loud's favoriete ijskraam. Voor 20 eurocent 4 bolletjes ijs.



Foto's gemaakt tijdens de laatste wandeling door Cienfuegos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten