zondag 27 december 2015

Rick’s Cafe, Negril Jamaica

Zondag 27 december 2015

Positie Negril: 18°17.212 N 78°20.800 W
’s Morgens worden eerst de naaiklusjes uitgevoerd. De genua wordt eraf gehaald en de webbing aan de onderzijde wordt opnieuw vastgenaaid. Vervolgens heeft de Twentse Meid nog een scheur in het voorzeil en een scheur in de genaker.

Reparatie genaker van de Twentse Meid.

Een van de trekpleisters in Negril is Rick’s Café. In de jaren 70 is een man genaamd “Rick” een café gestart iets ten zuiden van Negril. Op dit meest oostelijke puntje van Jamaica is de kust rotsachtig. De hele kuststrook is hier volgebouwd met resorts, hotels en luxe villa’s. Naast het vrije zicht over de Caribische zee heb je hier ook een mooie zonsondergang die elke dag/avond mooi onder de horizon zakt. 

In dit mooie "kitscherig" kasteeltje is een hotel met 10 kamers gevestigd.

Rick heeft bij zijn café en restaurant met meerdere terrassen, een zwembad en meerdere locaties vanwaar de gasten in het azuurblauwe water van de natuurlijke inham, waar Rick’s café omheen gebouwd is, in het water kunnen plonzen. Het hoogste platform waar de gasten vanaf mogen springen/duiken is 10 meter boven het wateroppervlak. Maar er is ook een constructie gebouwd op 18 meter hoogte vanwaar “professionele” duikers regelmatig met sierlijke sprongen hun kunsten vertonen (tegen betaling door het aanwezige publiek uiteraard).

Rick's Cafe, met de diverse terrassen.

Ton en Loud kijken naar de diverse sprongen.

Professionele duiker springt van het 18 meter hoge plateau. 
De man met het blauwe t-shirt staat op 10 meter hoogte.

Senne Benning springt van het 10 meter plateau.

De wandeltocht is leuk en gevarieerd en als we na een uur lopen aankomen bij de indrukwekkende parkeerplaats van het café van Rick, zien we al dat deze trekpleister enorm commercieel opgezet is. Van heinde en verre worden toeristen vanuit de hotels, resorts en cruiseboten hier naar toe gebracht en het is op deze zondag om 15:00 uur al redelijk druk. De aanwezigen zijn met name blanke vakantiegangers, lokale Jamaicanen zien we hier niet. Het is een mooie nette locatie maar voor ons veel te commercieel en erg duur. De prijzen van de consumpties zijn ongeveer 5 keer hoger als op het strand bij onze ankerplek…

Iets verder zuidelijk ligt de uiterst westelijke punt van het eiland, “Westpoint” waar ook een vuurtoren staat. 

Vuurtoren "Westpoint".

Tijdens ons vorige bezoek aan Jamaica hebben we de meest oostelijk liggende vuurtoren bezocht.

1 opmerking:

  1. Hi Dear,

    i Like Your Blog Very Much..I see Daily Your Blog ,is A Very Useful For me.

    Ricks Café Negril

    Funtours Jamaica specialize in guided tours, airport transfers, and shore excursion to individuals and groups seeking a unique vacation experience.

    Visit Now - http://www.funtoursjamaica.com/

    BeantwoordenVerwijderen