zondag 28 juni 2015

Wandeling naar Jose del Mar (Isla Linton, Panama)

Zondag 28 juni 2015

Positie Isla Linton: 9°36.666 N 79°35.197
Vanaf de ankerplek is het mogelijk om door de mangroven naar een inham te varen waar boten aan meerringen (moorrings) bewaakt afgemeerd liggen, Panamarina. We gaan deze zondag samen met Ben en Ing hier naar toe. De dinghy tocht op zich zelf is al heel mooi omdat de doorvaart compleet volgegroeid is tot een tunnel de zogenaamde “tunnel of love”.


De Kapucijneraapjes, die Ing en Ben vorige keer gespot hebben, zien we helaas niet. Vanaf Panamarina maken we een mooie wandeling langs de kust naar Jose del Mar. Het is hier letterlijk bezaaid met mango’s, limoenen, sinasappelen en kokosnoten. Er is zo’n overdaad van dat het gewoon naast en op de openbare weg ligt. Onderweg verzamelen we wat mango’s voor jam en chutney te maken.

In het dorp Jose del Mar worden de heren gevraagd om mee te helpen met de reparatie van hun auto. De Engelse handleiding was te moeilijk voor hun. En gelukkig, samen hebben ze het probleem op kunnen lossen.

Ben verzorgt ons middagmaal, een verse kokosnoot.

Kinderen spelen onder de mangoboom.

Tijdens onze wandeling zien we veel finca's, boerderijen.

Bij een woning kopen we nog ambachtelijk gemaakte kokosolie. Helaas was er geen demonstratie van hoe deze kokosolie gemaakt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten