donderdag 20 maart 2014

Cayo Largo (Cuba)

Zaterdag 8 maart 2014 tot en met donderdag 20 maart 2014

Positie Cayo Largo: 21°36.879' N 81°34.770 W
We bouwen de boot weer om voor 2 personen. De laatste peuken worden opgeruimd. We klussen wat, doen de achterstallige was, lopen het hele eiland rond om een plek te vinden waar internet is, zodat we de belastingaangifte 2013 kunnen doen, gaan nog een keer naar het leguaneneiland, we gaan met de dinghy op zoek naar het verboden eiland (maar kunnen dit helaas niet vinden) en we maken weer contact met de andere zeilers.



We hebben voor ons gevoel weer veel plaats op de boot, maar het is wel erg stil. We missen de gezelligheid van Peet en Ans. We denken zelfs na of we misschien willen gaan charteren. De Duitse boten Marlin (Michael en Nathalie) en Mira (Rene en Marion) liggen nog voor anker. Met de overige zeilers hebben we geen contact (Fransen en charters).

We maken nog een tweetal wandelingen over Cayo Largo. De eerste is binnendoor naar Hotel Sol. De weg is moeilijk te vinden, we komen in het bos geen mensen meer tegen en na lang lopen in de brandende zon met verschillende omwegen en zonder water arriveren we na twee uur lopen bij Hotel Sol.

Het bos met afgewisseld bomen en palmen.

De tweede wandeling is over het strand richting de hotels. Het is een mooie wandeling.

Deze "zeer grote" reiger bleef mooi staan voor de foto.


Halverwege loopt een ondiepe strook, die voor een kortere verbinding zorgt van het strand naar het schiereiland. Loud wil naar het schiereiland en Marlène past op de spullen. Dan horen we iemand schreeuwen, een vrouw roept om hulp. Zij had ook dit stuk gelopen, maar het water was in korte tijd gestegen van haar knieën tot aan haar oksels. Zij kan niet zwemmen en voelde zich in het nauw gedreven. Loud en een Italiaanse jongeman sprinten naar deze vrouw en helpen haar weer op het droge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten