woensdag 5 maart 2014

Cayo Largo (Cuba), snorkelen bij het rif

Woensdag 5 maart 2014

Positie Cayo Largo (rif): 21°35.385' N 81°35.256 W
Cayo Largo is een duik- en snorkel paradijs en dus gaan we ankerop om iets zuidelijker in de baai te snorkelen. Prachtige vissen en dito koraal het is werkelijk geweldig!


Loud krijgt de opdracht om het avondmaal te verzorgen en samen met Peet gaat hij met de speargun op stap om wat snappers te schieten. Peet staat op de uitkijk in de dinghy, vissen is hier namelijk verboden. Met een lekker maaltje van een drietal red snappers is het avondmaal weer verzekerd.
 
Aangezien in Cayo Largo geen vlees of vis verkrijgbaar is, moeten we zelf voor onze maaltijd zorgen.

Ans en Loud gaan aan het eind van de middag nog in het rif snorkelen en we kijken de ogen uit naar de prachtige onderwaterwereld. Na een 45 minuten snorkelen vraagt Ans aan Loud waar we de dinghy voor anker achtergelaten hebben. Na een halve wereldomzeiling heeft deze onnozelaar het anker niet gecontroleerd en de dinghy drijft in de verte met de wind weg….. We zwaaien om aandacht en we voelen ons wat ongemakkelijk, alleen in dit uitgestrekte water. Gelukkig weet een catamaran met toeristen onze dinghy op te pikken en na wat zoeken zien zij in de verte de drenkelingen van de Rafiki zwaaien, we zijn gered!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten