maandag 1 juli 2013

Store Bay (Tobago)

Zaterdag 22 juni 2013 tot en met maandag 1 juli 2013

Positie Store Bay: 11°09.488' N 60°50.463 W
Store Bay is ook zo'n mooie ankerplek. Een mooi strand, koraal naast de ankerplek, kraakhelder water en een leuke strandbar, wat wil een cruiser nog meer.

Het is een leuk weerzien met Ernie en Erik en we maken samen een tweetal leuke wandeltochten over het eiland. In de eerste plaats was dit de MotMot trail. Een super wandeling die begon bij een oude suikerfabriek met waterrad en een vervallen restaurant uit een latere periode. In de huisjes van het restaurant huizen grote aantallen vleermuizen. De MotMot, een zeldzame bijenetende vogel, zien we niet maar wel zijn broer die redelijk op hem lijkt. Een tocht die een aanrader is.

 
 
Het oude waterrad met bijgebouwen.
 
Ernie en Marlene.
 
Vele vleermuizen in de bijgebouwen.
 
 
Kleine huisjes, gebouwd tegen de berg. Meestal wonen hier de tuinders.

Een spoor van mieren over het zandpad.

De Gilpen Trail is gelegen in het midden van het eiland. Het is een tocht door de ongerepte jungle van dit eiland. Het pad is een soort tunnel door de onstuimige begroeiing van het regenwoud. Ook zeker de moeite waard. Tijdens deze tocht zien we een kever van ongeveer 10 cm groot!
Lelijke kever.

Begin van de trail.

Kleurrijke was voor een mooi groen huis.

Voor wie zijn deze stoelen bestemd.


Schitterend uitzicht vanaf de trail.

Olifantenboom.

 


Het openbaar vervoer op dit eiland is fantastisch. Er rijden busjes over de drukste routes van het eiland. Deze busjes stoppen overal, ook waar geen bushalte is. Verder mag iedereen die een vergunning aanvraagt, personen meenemen tegen een geringe vergoeding. Je krijgt dan een “P”in het nummerbord en zeker de helft van alle auto's heeft een “P”. De prijs voor een rit met een “P” auto is over het algemeen 1 TT Dollar, 0,08 Euro, duurder dan de normale busjes. Zo kom je normaal gesproken over het hele eiland voor 0,40 – 0,80 Euro per rit. Daarbij komt dat bijna iedere auto je mee wilt nemen naar je bestemming, super dus. Het beste systeem van de hele reis tot nu toe.




We ondernemen met “de Gabber” ook snorkeltochtjes waar we ook wat proberen te schieten met de speargun. Erik is de behendigste. Hij weet een snapper aan zijn pijl te rijgen.




Vrijdag 28 juni staat ons een leuke verrassing te wachten. Op de ankerplek komt de Mary Eliza voor anker. Dit schip hebben we in mei 2012 voor het laatst gezien toen het in Chaguaramas op de wal gezet werd. De bemanning, Rob en Jacqueline, zijn helaas niet meer bij elkaar. Rob is met zijn nieuwe vriendin Brigitte weer aan het zwerven met dit mooie schip. Het is een super leuk weerzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten