maandag 8 juli 2013

Chaguaramas (Trinidad)

Woensdag 3 juli 2013 tot en met maandag 8 juli 2013

Positie Chaguaramas: 10°40.788' N 61°38.032 W
De belangrijkste reden voor de tussenstop in Trinidad is de computer. Port of Spain is de enige plaats in deze regio waar we redelijk keus hebben om een nieuwe boordcomputer aan te schaffen. We gaan de hele stad door en na goed wikken en wegen besluiten we twee computers te kopen, een laptop en een vaste computer.
Windows 8
Als je ouder wordt, schijnt het steeds meer moeite te kosten om je aan veranderingen aan te passen. Je wilt steeds meer dat alles “bij het oude” blijft. Nu ben ik, Loud, al vanaf de opkomst van de personal computer, 30 jaar geleden, aan het werk met PC's. Van Basic, Pascal, DOS, Dbase, Lotus 123, Wordstar, Wordperfect etc. tot tenslotte het menuprogramma Windows met het welbekende Microsoft Office. Na ongeveer 25 jaar mag je jezelf toch redelijk expert noemen van het besturingssysteem Windows. Stel je vervolgens eens voor dat je al 25 jaar trouw een Volkswagen middenklasser rijdt. Elke 4 jaar koop je braaf een nieuwe middenklasser van dit merk. Wat zou je doen als je na een nieuwe aankoop achter het stuur stapt en het blijkt dat de koppeling, rem en gas niet meer met de voeten bedient wordt. De wielen gaan naar rechts als je het stuur naar links draait en om te remmen moet je je eerst aan de centrale processor van deze automobiel aanmelden als bestuurder. Vervolgens veeg je met je duim van links naar rechts over het dashboard en de auto gaat remmen. Jouw dure autostereo is niet in dit model in te bouwen en lichtmetalen velgen mag je alleen in de “Volkswagen Store” kopen. Overschakelen alleen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur en de airco mag alleen aan als de zomertijd actief is..... Je zou de auto meteen terugbrengen naar de dealer en je geld terugvragen. Dan blijkt dat Volkswagen ook bij de andere merken dit nieuwe bedieningsconcept door hun dominante marktpositie opgedrongen heeft. Ik denk dat de meeste mensen zullen ontploffen en Volkswagen gaan boycotten, de straat opgaan etc.

Nou lijkt bovenstaande absurd, maar Windows heeft dit staaltje naar mijn bescheiden mening geflikt met hun nieuwe versie van Windows, Windows 8. De nieuwe uitvoering en bediening van dit programma is idioot en ik ben van mening dat Bill Gates hiervoor onteigend moet worden van heel zijn kapitaal. Dit geld moet vervolgens besteed worden aan de ontwikkeling van een goed freeware besturingssysteem, bv. Linux. Bill Gates moet vervolgens tot aan het einde van zijn leven dwangarbeid verrichten in Silicon Valley. Medewerkers van Windows moeten naar mijn mening vanaf vandaag gemeden worden en in een sociaal isolement geplaatst worden. Ook mogen ze gediscrimineerd en uitgescholden worden. Dit houdt pas op als ze hun baan bij deze firma opzeggen. Wordt dit discriminerend gedrag vervolgens voor de rechter gebracht dan zal deze de gedaagde vrijspreken op basis van de wet van “redelijkheid en billijkheid”. We weten met veel pijn en moeite de belangrijkste zaken op de nieuwe computers te installeren. 

Naast de praktische zaken gaan we ook het land nog bezichtigen. We maken samen met de Gabber een tour naar twee natuurparken. Met een huurauto gaan we eerst naar een vogelreservaat, Asa Wright Nature Centre. Na een lange weg binnendoor vinden we uiteindelijk het park. Hier hebben we een rondleiding geboekt. Het mooie is dat alle vogels in het wild ook aanwezig waren bij de betreffende borden met informatie over de vogels. Verder hadden ze speciale voederplekken voor kolibrie´s. Het mooie is dat de kolibrie´s erg dicht bij je in de buurt komen. Ook fotograferen is dan iets makkelijker.

Kolibri.


Een kleine varaan.


Marlene, Erik en Ernie.

Vervolgens zijn we via de hoofdweg, wat aanzienlijk sneller ging, naar Caroni Swamp gereden. De boot stond al voor ons klaar, dus we konden gelijk instappen op weg naar de rode ibissen. Na een korte tocht met de boot, waar we al enkele vogels en slangen spotte, kwamen we op de plek waar ´s avonds alle rode ibissen zich verzamelen. Telkens komen groepen aanvliegen en langzaamaan is het eiland redelijk gevuld met rode ibissen.

Begin van de namiddag, nog nagenoeg geen rode ibissen in de struiken.



De meeste rode ibissen komen in groepen aangevlogen. Enkele zijn alleen.

Op het moment dat wij met de boot vertrekken zijn de struiken rood gekleurd.

Zondags komt de “Full Circle” nog gezellig voor anker en we spreken met hun af dat we samen via Scotland Bay naar Grenada zeilen. De Gabber blijft voor werkzaamheden nog een tijdje in Trinidad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten