dinsdag 30 juli 2013

Noronsquis - Crasquis (Venezuela)

Dinsdag 30 juli 2013 

Positie Crasquis: 11°52.906' N 66°43.733 W
In de morgen gaan we snorkelen in deze lagune en we zien onder andere een paar flinke Barracuda's en een zeeschildpad. In de middag gaan we weer verder island-hoppend naar het eiland Crasquis.

Het navigeren in Los Roques is redelijk te doen. De CM93 kaarten zijn te onnauwkeurig, terwijl de Navionics kaarten de positie voldoende weergeven. Een andere belangrijke informatiebron is de pilot van Chris Doyle. De archipel bestaat uit veel koraalriffen, ondieptes en vaargeulen. Om het risico uit te sluiten dat we aan de grond lopen, varen we alleen overdag door dit gebied. Aan de kleur van het water kun je goed bepalen waar precies de ondieptes zijn en heb je een extra controle van de positie op de kaartplotter. Doyle geeft nuttige extra info voor aanvaarroutes en dieptes. 

's Middags gaan we snorkelen bij het eiland en ook hier is het onderwaterleven schitterend.




We lopen over het strand terug naar de ankerplek. Als we naast een gezellige strandtent lopen, beslissen we dat we eerst iets gaan drinken. Geld hadden we niet bij ons, maar we mochten vanavond of morgen betalen. De strandtent wordt geleid door de Argentijnse Laetitia. Het wordt al snel gezellig op het knusse terras van Laetitia en we besluiten om tegen de avond hier te gaan eten.

Vanaf een gedekte tafel, uitzicht op onze boten.

We eten vervolgens lekkere snapper met salade en gebakken Plantain, bakbanaan. De prijs-kwaliteitverhouding is werkelijk fantastisch op deze paradijselijke locatie.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten