zaterdag 26 januari 2013

Portsmouth (Dominica), Indian River en verjaardag Lei

Zaterdag 26 januari 2013

Positie Portsmouth: 15°34.896' N 61°27.760 W
Het is vandaag alweer 46 jaar geleden dat Lei geboren is en dat moet natuurlijk gevierd worden. In de middag maken we met onze inmiddels vertrouwde gids James Bond een tochtje over de Indian River, een van de beroemdste attracties hier in Dominica.





Schitterde bomen met dito wortels.
 
De roeier van onze boot, Super Specie.

James Bond maakt met enkele bladeren een kolibri voor Lei.

Een hagedis.

Maar zoals vaak het geval is met heel toeristische attracties, het valt tegen. De mangroven zijn hier heel indrukwekkend, maar het tochtje is heel kort, ongeveer 1 km. Op deze locatie is de scene in het moeras opgenomen in Pirates of the Caribien 2.




Aan het einde van deze vrij korte tocht over de rivier is een jungle-bar waar we een rumcoctail drinken. Tegen 17:00 uur gaan we met de boot en James Bond terug en als we nog maar net aan het varen zijn, worden we ingehaald door een ander gezelschap op een andere boot. Dit gezelschap heeft een heel bekende persoon aan boord, namelijk Mick Jagger! Mick woont op het zuidelijker gelegen eiland Mustique en maakt vandaag een excursie op de Indian River met zijn zoon Sam. Dorrie vraagt “mister Jagger” vriendelijk of ze een foto mag maken, maar Mick heeft dit liever niet.

De man links met de blauwe blouse en grote hoed is Mick Jagger.

‘s Avonds hebben we een tafel gereserveerd in een plaatselijk restaurant om de verjaardag van Lei te vieren. We krijgen een maaltijd in buffetvorm met 3 soorten vis: red snapper, zeilvis en een vis die we niet kennen. Het is heerlijk en het etentje wordt gepast afgesloten met een speciaal voor Lei gebakken chocoladetaart.



Het weer werkt vanavond helaas niet mee. Het regent werkelijk pijpenstelen als we teruglopen naar de boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten