dinsdag 8 januari 2013

Grand Anse d’ Etang (Martinique) – Fort de France (Martinique)

Dinsdag 8 januari 2013

Positie Fort de France: 14°35.937' N 61°04.181 W
Vandaag gaan we van de mooring af en zeilen naar de andere kant van de baai naar Fort de France. Fort de France is sinds 1902 de hoofdstad van dit eiland. Voorheen was dit St Pierre in het noorden, maar deze mooie stad (“het Parijs van de Carieb”) is op 8 mei 1902 van de wereld weggevaagd door een vulkaanuitbarsting.
Fort de France telt 170.000 inwoners (Martinique telt 400.000 inwoners) en is een echte stad, compleet met Mc Donalds, winkelcentra, stoplichten en voetgangerszones. De stad is niet erg pittoresk. Er is veel beton en weinig gebouwen van de koloniale tijd en de stad maakt daardoor een beetje een troosteloze indruk.
Na een pittig zeiltochtje met vlagen tot 7 Bf gaan we in de middag voor anker in een baai net voor de muren van het fort.

Marlène is net klaar met het zetten van een rif in het groot zeil.
 
Zeer luxe boot, ACE.
 
Dit is de bijboot van de ACE met oa helikopter, speedboot, jetski's etc.
 
 
Hier zien we de Ultra liggen, maar ook de Nederlandse boot “Butterfly” van de Groninger Louis met zijn Zweedse vriendin Marie. Louis hebben we eerst ontmoet in Dakar, vervolgens in Suriname en voor het laatst in Trinidad.
Ook hier hebben we geen internet. Het is opvallend dat er in het rijke Martinique geen beschikbare WIFI signalen op de boot beschikbaar zijn. Hierdoor komen we achter te liggen met het blog en zijn we moeilijk bereikbaar voor het thuisfront.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten