dinsdag 9 oktober 2012

Tobago Cays (St. Vincent) – Hillsborough (Carriacou)

Dinsdag 9 oktober 2012

We gaan in de morgen snorkelen in het koraalrif dat voor ons ligt. Het is een schitterende onderwaterwereld. We maken foto’s en flimpjes met de waterdichte camera die Jan en Yvonne uit Nederland meegenomen hebben. Voor ons, achter een koraalrif, zien we het eiland Petit Tabac liggen, en dit eiland is beroemd doordat hier Jack Sparrow met Elizabeth Swann gedumpt zijn. Vervolgens hebben ze hier een smokkelaarskelder gevonden met wat flessen rum. ’s Avonds drinken ze zich dan samen lam aan de rum bij een kampvuur waarbij stoere piratenliederen gezongen worden. Mogelijk dat de gemiddelde lezer nu afhaakt en denkt “wie zijn dit nu weer?”. Welnu, Jack en Elizabeth zijn karakters uit de film “Pirates of the Carrabien” en deze scene is op dit eiland opgenomen. Hier een snapshot uit de film, gedraaid op dit eiland:

 
 
We kunnen het eiland helaas nu niet bezoeken omdat de wind te ontstuimig is om er met de dinghy naar toe te varen. Bij het volgende bezoek aan deze archipel zullen we proberen om voet aan land te zetten en fysiek bewijs voor de filmopnames zoeken. 

’s Middags zetten we weer zeil en varen terug naar Carriacou. In het water tussen Union Island en Carriacou hebben we beet. Een mooie Barracuda solliciteert met een ferme beet in het kunstaas naar een plekje op de barbeque vanavond. Meteen na de vangst wordt dit visje door Marlene vakkundig geprepareerd en in de koeling geplaatst.Nadat we voor anker gegaan zijn in de baai van Hillsbourough, maken we nog een wandeling door en rond dit bescheiden plaatsje. Het blijkt zelfs dat een karakteristieke dorpsgenoot van ons een Bar-Restaurant hier opgezet heeft (waarschijnlijk om op een slimme manier de fiscus te omzeilen met zijn klandistiene “taxi” inkomsten).

 
 
 
Een bak met kleine schildpadden stond bij de dinghyplek.
 
 
Huizen zijn erg mooi beschilderd. 
 De bakkerij, niet groter dat 3 bij 1,5 meter.
 
We scoren verder nog wat kip in de plaatselijke buurtsuper en in de avond wordt aan boord vervolgens gezellig gebarbequed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten