zondag 28 oktober 2012

St. George’s (Grenada), werkweek 2

Zondag 21 oktober 2012 tm zondag 28 oktober 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
Voor Marlène en Brenda staat deze week weer in het teken van werken aan de dinghy covers. Het kost meer tijd als ingeschat en we weten zeker dat de dames echt nooit meer een cover zelf maken! Brenda is inmiddels aangestoken door Sophie en is ook een beetje grieperig, maar ja, de cover moet af... Marlène begint op het einde van de week wat te kuchen, waarschijnlijk aangestoken door Brenda en Sophie. Naar aanleiding van het gekuch van de drie dames wordt de salon van de Modesty omgedoopt tot “Naai-atelier de Kuchende Schaar”. En eindelijk na twee weken zwoegen is hij er dan eindelijk: de dinghycovers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cover dinghy Modesty.
 
Naaiatelier "De Kuchende Schaar".
 
Cover dinghy Rafiki.
 
De eerste cover is gereed.
 
Woensdagavond gaan we nog even borrelen op het Zeebeest om over de ver- en aankoop van hun boten bij te praten. Dit wordt traditioneel gedaan onder het genot van wat beroemde en beruchte rumcoctails. Hiervan is ook het volgende gezegde afgeleid: “time flies when you’re having rum”.

Vrijdag ontdekt Loud tijdens het schoonmaken van het onderwaterschip dat de zinkanode op de schroefas geheel verdwenen is. Om corrosieschade op de schroefas te voorkomen moet hier een nieuwe op. Zaterdag weet Loud een nieuwe anode te krijgen hier op het eiland. Zondag kan Loud deze plaatsen met de geleende duikspullen van Jack.

Zondag heeft Loud het duiken op perslucht weer snel in de vingers, maar het blijkt dat de anode niet past. Deze moet morgen maar weer geruild worden. Han van de Condor gaat tegen de avond avond ankerop en koerst richting St. Maarten. We zullen Han daar zeker weer ontmoeten.

Plaatselijke regenbui in St. George's. Wij houden het gelukkig droog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten