zaterdag 20 oktober 2012

St. George’s (Grenada), 750e hash

Zaterdag 20 oktober 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
Vandaag zijn de meeste Nederlanders op de ankerplek “brak”. De vrijdagavond was een zware bevalling. Maar het weekend heeft nog meer verplichte nummers op het programma staan, namelijk de 750ste Hash. Dit wordt gevierd in een resort aan het strand aan de oostzijde van het eiland.
De feestgangers van gisteravond gaan samen met Sofie, Miranda (de Canadese babysit van Sofie gisteren) en de twee honden naar het verzamelpunt. Bij de start van de hash besluiten Loud, Marlène, Deep, Malika en Bieke om de lange route te nemen. Deze heeft vandaag niet de normale lengte van 7,5 km maar een lengte van 11 km.
Het wordt een mooie maar ook heel zware tocht. Dit laatste kwam niet alleen door de langere afstand en de steile heuvels in het parcours maar ook nog door de resten alcohol van gisteren/vanmorgen. Maar...de prestatie werd toch geleverd.

 
Start van de 750e hash.
 
 
Midden in de jungle een begraafplaats, bewaakt door hond en geit.
 
Een huis hoeft niet groot te zijn.
 
Vermoeiend??
 
Het stekken van planten gebeurt in bakken.
 
Sommige stukken waren behoorlijk steil.
 
In de winkels zie je weinig varkensvlees. Je ziet ook weinig varkens en koeien hier op Grenada, maar midden in de jungle kwamen we een varkensstal tegen met enkele varkens.
 
In deze periode van het jaar zijn vele bergflanken geel.

Na afloop is er een groot feest georganiseerd om dit jubileum te vieren. Wij zijn echter begrijpelijk vermoeid en namen om 20:00 uur afscheid van de feestelijkheden en gaan terug naar de Rafiki om de rest van de avond “te banken” en een film te bekijken.

De manier van dansen in de Carieb, welke wij ons nog niet eigen gemaakt hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten