dinsdag 3 juli 2012

St. George’s (Grenada), kruidenmarkt

Dinsdag 3 juli 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
Op de ankerplaats ligt ook een ander Nederlands schip, de IImpuls met Tom en Marieke. We ontmoeten Tom en hij vertelt dat Marieke op dit moment helaas ziek is. De IImpuls hebben we al een paar keer bijna ontmoet. Het lukt ons telkens weer om elkaar net mis te lopen. Op de vertrekkersdagen hebben we Tom en Marieke wel gezien, maar hebben we niet met elkaar gesproken. Ondanks dat we ze alleen van gezicht kennen, weten we alles van hun. We volgen hun mooie blog al vanaf het begin van hun reis (http://www.iimpuls.nl/page8.php). 

Grenada is bekend van de specerijen en met name de nootmuskaat. Deze noot is zelfs in de vlag van Grenada afgebeeld. Er is een speciale kruidenmarkt waar we diverse specerijen kopen.

In de gele schil zit de nootmuskaatnoot met rode schil (foelie). De nootmuskaatnoot moet geopend worden en het binnenste wordt vervolgens geraspt voor gebruik.

St. George’s is een moderne stad/dorp met 20.000 inwoners. Er zijn moderne winkels en je kunt er alles kopen. Er komen op Grenada veel toeristen, vooral Britten. Ook ontvangt de haven van St. George’s veel cruiseschepen. Het is nu echter laagseizoen, dus er komen geen cruiseschepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten