zaterdag 7 juli 2012

St. George’s (Grenada), hash

Zaterdag 7 juli 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
Op zaterdag is de grote markt in de “stad”. We kopen nog wat groenten en wat fruit op deze zeer kleurrijke markt. In de middag maken we kennis met een nieuw fenomeen, de “Hash”.
In de jaren ’30 heeft een Engelsman de “Hash” in Kuala Lumpur ontwikkeld. Hij wilde na een weekend met veel bier toch weer fris aan de werkweek beginnen en hij besluit om met zijn maten ’s avonds te gaan joggen. En wat krijg je van joggen? Juist, heel veel dorst. En wat helpt er tegen dorst? Juist, heel veel bier! Engels als ze waren, besloten ze het meteen goed te doen en de hele zooi te gaan organiseren. Ja, je hoort het goed, rennen en drinken officieel geregeld. “The Hash House Harriers” waren geboren. Ook wel bekend als “The drinking club with a running problem”. Een loper, the Hare, zet een parcours uit. Alle leden rennen achter de Hare aan en de sportieve activiteit eindigt met meerdere glazen bier.
Op deze zaterdagmiddag gaan we samen met een ander Nederlands koppel hier in de ankerbaai, Deep en Mallika, naar de verzamelplaats van de Hash. Hier ontmoeten we een honderdtal andere lopers. We hebben wat oude kleding aangetrokken, want traditioneel gaat de Hash dwars door ogenschijnlijk onbegaanbaar oerwoud.
De route is aangegeven met papiersnippers en loopt echt dwars door de heuvels in de jungle. We klauteren, glijden en ploeteren door de modder en het dichte struikgewas over een uitgezette tocht die ongeveer 2 uur duurt. Vermoeiend maar heel erg leuk. We komen tegen zessen terug bij het vertrekpunt en dan gaan we samen met de 100 andere lotgenoten genieten van een koel pilsje. Een super gezellige ervaring die hier wekelijks op zaterdagmiddag georganiseerd wordt. Komende zaterdag zijn we vast weer van de partij! De website van deze club is: http://grenadahash.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten